Reclamesector leeft in een ivoren toren

Reclamesector leeft in een ivoren toren
, ING Groep
@evr

Clickz.com kon een internationale studie van EuroRSCG en Forbes inkijken waarbij 9.000 senior managers werden bevraagd over hun attitude en verwachtingen jegens marketing. Of met andere woorden: wat vinden CEO’s en andere CxO’s van reclame en marketing?

Opvallendste conclusie is dat de zogeheten C-Level Executives zoals CEO’s, COO’s en CFO’s, vinden dat de reclame-industrie zich onvoldoende bewust is van de zakelijke kwesties waarmee hun bedrijven - de adverteerders dus - vandaag geconfronteerd worden. In mensentaal: de reclamesector leeft in een ivoren toren van creativiteit die ver weg staat van de harde dagelijkse business realiteit.

Anderzijds is men wel van mening dat reclame een belangrijke voorwaarde is om als bedrijf succesvol te zijn. Zo vindt 72% van de bevraagde managers dat reclame en marketing een belangrijke invloed hebben op de manier waarop de markt hun bedrijf percipieert en 62% dat reclame en marketing programma’s een substanti?le invloed hebben op de verkoop. 

Tot slot nog een een mooie stimulans voor alle businessbloggers: “....people are going to the Web more and more; senior business decision-makers are among the highest numbers of those people; and they now see this medium as the most important medium in terms of business news and analysis”, aldus Jim Spanfeller, president & CEO, Forbes.com.

Via: Digimedia


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.