ReclameReview: Zuivelpak

ReclameReview: Zuivelpak

Zuivelpakken worden steeds vaker gemaakt van natuurlijke grondstoffen. Dat is de boodschap van deze campagne, die ontwikkeld is door de zuivelindustrie en de supermarktbranche.

Credits

Geen idee, ik kon het nergens vinden. Iemand?

De doelstelling

Communiceren dat steeds meer zuivelpakken bestaan uit natuurlijke en hernieuwbare grondstoffen.

De uitwerking

Hoe leg je uit dat een zuivelpak steeds vaker gemaakt wordt van natuurlijke grondstoffen? Het geanimeerde duurzame zuivelpakje in de commercial ondervindt aan den lijve hoe hij letterlijk als schoolvoorbeeld fungeert.

Het oordeel

Wat moet ik hier nu mee als kijker? Echt, ik wil heel graag een bijdrage leveren aan minder afval en meer duurzaamheid, maar vertel mij dan hoe ik dat moet doen. Als het nu zo makkelijk was dat ik gewoon zuivel van het duurzame merk Zuivelpak kan kopen in de supermarkt...

De afzender van deze campagne? "Deze website en de campagne ‘Natuurlijke grondstoffen’ is een initiatief van de zuivelindustrie en de supermarktbranche." Dat past wel bij elkaar natuurlijk: twee overkoepelende branches maken een overkoepelende campagne voor zuivelverpakkingen van natuurlijke grondstoffen.

Als bewuste consument zou ik liever concrete actiepunten krijgen. Bijvoorbeeld dat alle zuivelverpakkingen van supermarkt X duurzaam zijn. Of dat alle verpakkingen van zuivelmerk Y een goede keuze zijn. Daar kan ik tenminste iets mee. Met deze commercial informeer je alleen in de breedte, maar de grote vraag die open blijft staan is: Hoe dan? (sorry Tele2!)

De invulling van de commercial is wel aardig: het levende zuivelpakje dat als voorbeeld kan dienen voor een schoolproject over natuurlijke grondstoffen. De voice-over brengt de rest van de boodschap over. Alleen zou ik dus die boodschap graag wat concreter gecommuniceerd hebben.


DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Ja, er zit papier in zo'n pak en dat kan gerecycled worden. Maar er zit ook plastic in. De voorbeelden tonen hoe het papier tot nieuwe producten leidt, maar over het plastic zijn ze erg stil.

    geplaatst op
  • Ja, er zit papier in zo'n pak en dat kan gerecycled worden. Maar er zit ook plastic in. De voorbeelden tonen hoe het papier tot nieuwe producten leidt, maar over het plastic zijn ze erg stil.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.