ReclameReview: Royston Drenthe is Koning Toto

ReclameReview: Royston Drenthe is Koning Toto

Roya2Faces, oftewel Royston Drenthe, rapt in deze nieuwe commercial als Koning Toto de sterren van de hemel. Opmerkelijke gastrollen zijn er voor Johan Derksen (die snor met sigaar) en Foppe de Haan.

Credits:

Bureau: TBWA\NEBOKO
Klant: Toto / René Plas & Sam Depoortere

De doelstelling

De merkbekendheid verhogen bij een jongere doelgroep.

De uitwerking

Hoe breng je een voetbalkansspel onder de aandacht bij een jonge doelgroep? Door Royston Drenthe in de rol van Koning Toto te laten rappen over het spel. Zijn indrukwekkende rapskills houden gelijke maat met zijn voetbalvoorspelskills in deze commercial die vooral gericht is op de jongere doelgroep.

Het oordeel

Er zitten grappige elementen in deze commercial: de twee meeuwen en de gastrollen van Derksen en De Haan. Er zit een stoere rap met een goede beat en een catchy refreintje in. En de nadruk ligt op de merknaam Toto, waarbij Drenthe in zijn rap uitlegt hoe voetbal voorspellen via de toto werkt. Wat wil je nog meer?

De zelfspot bij Drenthe, Derksen en De Haan is vooral erg leuk. Ze vinden het geen probleem om zichzelf een beetje voor gek te zetten hiermee, al blijft het natuurlijk allemaal binnen de perken. Voor Drenthe lijkt het me een goede manier van personal branding, want hij komt hiermee weer onder de aandacht. Naast zijn rentree bij Sparta uiteraard. Zo snijdt het mes aan twee kanten en helpen beide partijen elkaar verder.

Je zou je kunnen afvragen of de oudere doelgroep van Toto (gemiddeld is hun doelgroep 45 jaar oud) zich niet vervreemd voelt als ze deze commercial zien. Maar aan de andere kant denk ik dat het de doelgroep voornamelijk om het spel gaat en dat de uitvoering van de commercials ze niet ineens zal laten stoppen daarmee. Kortom: prima zet van Toto om via deze commercial op de jongere doelgroep in te zetten.


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.