ReclameReview: MBA of value

ReclameReview: MBA of value
, Hardcopy
@davidbrinks

Stel, je gaat studeren. Een managementopleiding lijkt je wel wat. Maar je weet nog niet waar je dat wilt gaan doen. Met deze nieuwe campagne probeert Rotterdam School of Management, Erasmus University je te overtuigen om voor hun duurzame 'MBA of value' te kiezen.

Credits

Bureau: The Odd Shop
Verantwoordelijk bij RSM, Erasmus: Brandon Kirby

Doelstelling

Meer (internationale) studenten laten kiezen voor Rotterdam School of Management, Erasmus University.

Uitwerking

Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM) lanceert haar eerste geïntegreerde marketingcampagne voor MBA-opleidingen met een boodschap van positieve verandering. Bij de mondiale campagne The MBA of Value worden digitale en traditionele media ingezet om de boodschap te verspreiden over de manier waarop de school zich aanpast aan de veranderende kenmerken en behoeften van de moderne businessschoolstudent.

De missie van RSM is gestoeld op de zeventien Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's) van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties en werd de strategie voor de nieuwe boodschap over MBA. De boodschap is bedoeld om traditionele zakelijke termen (winst, aandelen, doelstellingen) in juxtapositie te plaatsen, met het idee dat een MBA-opleiding positieve verandering kan inspireren.

Oordeel

Die naam! Rotterdam School of Management, Erasmus University. En dan ook nog 'MBA of value' erbij als afsluiter. Zo kun je toch niet aan branding doen? Al is de boodschap nog zo goed, het wordt zo wel erg lastig om de afzender te onthouden.

"Zo kun je toch niet aan branding doen?"

De boodschap is nobel. De nieuwe generatie managementstudenten is er klaar voor, dankzij de Erasmus Universiteit. En ze werken op hun eigen manier aan de toekomst. Daarmee is in deze campagne heel duidelijk een doelgroep gekozen. Want als je niet deze duurzame insteek hebt als toekomstig student, dan voel je je natuurlijk niet direct heel welkom na het zien van deze commercial.

Nog een ding waar ik aan dacht: hoe zou deze commercial overkomen op alumni van deze opleiding? Zij zijn blijkbaar opgeleid op de 'ouderwetse', niet-duurzame manier. Heeft hun MBA dan minder waarde? Zo zie je maar hoe moeilijk het is om een boodschap over te brengen naar de ene doelgroep, zonder de andere doelgroep van je te vervreemden.

Credits afbeelding: , licentie: CC BY-NC-ND (Niet-commercieel hergebruik)

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.