ReclameReview: op de rem met ‘commercial brake’ van Kia

ReclameReview: op de rem met ‘commercial brake’ van Kia

Vind je die commercials ook zo irritant, tijdens het uitgesteld kijken van een serie of film, omdat het moeilijk is om op het juiste moment weer op play te drukken? Kia snapt je. In deze commercial, speciaal voor doorspoelers, zie je precies wanneer je film of serie weer begint.

Credits

Bureau: Mortierbrigade

De doelstelling

Doorspoelers helpen en zo likeability en een hogere merkbekendheid creëren voor Kia.

De uitwerking

Uitgesteld kijken betekent dat je de commercials kunt doorspoelen. Maar het is wel irritant als je niet op tijd weer op play drukt, want dan mis je een stuk en moet je weer terugspoelen. Kia komt doorspoelers tegemoet met deze letterlijke commercial brake, die altijd als laatste in het commercialblok staat geprogrammeerd. Als je hem op normale snelheid kijkt, zie je een gewone commercial over het automatische noodremsysteem van de Kia Niro. Spoel je door, dan zie je over hoeveel seconden je film of serie begint.

Het oordeel

Geniaal, ik kan het niet anders omschrijven. Dit is nu precies hoe het moet: niet zeuren als adverteerder dat mensen je commercial doorspoelen, maar er iets creatiefs mee doen. Doe maar moeite voor de aandacht van je doelgroep. Nou, dat is Kia zeker wel gelukt!

"Best knap om in deze tijden van uitgesteld kijken als adverteerder nog wat aan je likeability te kunnen doen" 

Ook al heb je een hekel aan commercials, als kijker kun je gewoon geen hekel hebben aan deze 'commercial brake' van Kia. Deze actie, en dus het merk, wordt meteen een stuk sympathieker. Best knap om in deze tijden van uitgesteld kijken en doorgespoelde reclames nog wat aan je likeability te kunnen doen.

Vanuit communicatie-oogpunt klopt de commercial ook helemaal. Het idee van de commercial brake past perfect bij het automatische noodremsysteem waar de commercial eigenlijk over gaat, als je het op normale snelheid bekijkt. Het is dus geen geforceerd grapje. Het klopt. En het maakt ook nog de pay-off van Kia helemaal waar: 'The Power to Surprise.' Vandaar mijn oordeel: geniaal!


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.