Rechtszaak over contractopzegservice?

11 augustus 2005, 20:28

Een briljant idee: Naar aanleiding van een uitzending van Vara’s Kassa heeft Internetondernemer Loek van Tongeren twee maanden geleden onder de naam meldmeter.nl een online service in het leven geroepen waar consumenten hun abonnementen voor 5 euro per jaar kunnen registreren en de-activeren. De concurrentie is wakker geschud. 4 augustus lanceerde Boudewijn Janssen www.onlinecontracten.nl, een vergelijkbare maar gratis service.

Meldmeter.nl stapt komende week dan ook naar de rechter, niet zo zeer vanwege het feit dat er een vergelijkbare service wordt aangeboden, want dat doen er meer, maar vanwege het feit dat onlinecontracten.nl het concept overgenomen zou hebben met soms de letterlijke teksten van Meldmeter, oftewel inbreuk op intellectuele eigendom.

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!