Rabobank koopt zoekallehuizen.nl

3 november 2006, 07:32

De Rabobank neemt de zoekmachine Zoekallehuizen.nl over. Dat hebben beide partijen vandaag bekend gemaakt. De Rabobank wil via zoekallehuizen.nl de klant helpen bij het vinden van zijn ‘droomhuis’. Klanten kunnen via Zoekallehuizen.nl zoeken in het meest complete woningaanbod van makelaars en particulieren. De site behoudt haar eigen naam.

Het kopen van een huis is voor veel klanten een belangrijke gebeurtenis. Als Rabobank willen we daarbij graag concrete, praktische hulp bieden. Dat is immers het moment dat er voor de klant echt toe doet. Verreweg de meeste huizenkopers beginnen hun speurtocht op internet. Via Zoekallehuizen.nl helpen we onze klant bij het vinden van zijn droomhuis.” aldus Jos van Lange, directeur Particulieren Rabobank Nederland.

Zoekallehuizen.nl bestaat sinds oktober 2005 en verzamelt informatie over huizen op internet, waaronder het aanbod van de NVM via Funda. In maart spande Funda.nl een kort geding aan tegen Zoekallehuizen.nl, maar verloor uiteindelijk. Op termijn zal Zoekallehuizen.nl onderdeel worden van dienstverlening die de Rabobank via haar site aanbiedt. De Rabobank wordt voor 100% eigenaar van Zoekallehuizen.nl.

Bron: persbericht Rabobank

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

5 Reacties

  Anders

  Da’s goeie business voor een site die een jaar bestaat. Wat zal er voor betaald zijn? 2, 3 miljoen?


  3 november 2006 om 07:50
  evroekel

  Zeker goede business. Rabobank heeft aardig wat last van de prijsconcurrentie op de hypotheekmarkt. Dit is een mooie middel om in een vroeg stadium al in beeld te komen bij de huizenkoper. Ik geloof alleen dat de servers van zoekallehuizen .nl momenteel het extra verkeer niet aankan, want de site is onbereikbaar.


  3 november 2006 om 08:00
  media

  Gedurfde stap van Rabo, lag er niet nog een zaak bij de Hoge Raad?


  3 november 2006 om 09:34
  Justus

  Bij ‘woonportaal’ denk ik aan leuke linkjes voor mijn huis als ik al een huis, en dus een hypotheek heb. Volgens mij is dat niet de markt die de Rabo wil als ze een hypotheek wllen verkopen. Zoekallehuizen.nl bereikt wel mensen die nog een hypotheek nodig hebben.


  3 november 2006 om 09:53
  John Kivit

  @anders: volgens mij tussen de enkele tonnen en 1,5 miljoen euro. Het blijft natuurlijk speculatie. Ik baseer het op het aantal bezoekers van zoekallehuizen.nl dat rondom de 100.000 per maand schommelt en de nog lage geholpen naamsbekendheid bij de Nederlandse consument (< 5%). Een bank zal ook niet zozeer naar de potentie in de toekomst kijken maar eerder naar de huidige winst/omzet en waarderingsmethoden als de discounted cashflow methode hanteren. Waarschijnlijk zullen ze ook wel de hoge investeringen meetellen die nodig zijn om echt de concurrerentie in dit segment aan te gaan. Meer hierover op onze nieuwe website die komende vrijdag live gaat! (zit nu helaas nog achter een .htaccess te bloggen)


  4 november 2006 om 13:41

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!