Rabobank koopt online effectenmakelaar Alex

23 december 2002, 07:55

De Rabobank Groep gaat zich ontfermen over Alex, een online effectenmakelaar in Nederland. Rabobank maakte vrijdag bekend dat het Alex per 1 maart overneemt van de Frans-Belgische bank Dexia.

Rabobank wordt naar eigen zeggen door de overname marktleider op het gebied van online beleggen met een marktaandeel van 35 procent. Alex richt zich vooral op erg actieve beleggers, die veel transacties uitvoeren. Onder de onderneming valt ook VEB Bottom-Line, een initiatief van de Vereniging van Effectenbezitters en Dexia Bank Nederland.

Dexia kondigde eind oktober al aan van Alex af te willen. De bank voert een drastische reorganisatie door bij haar Nederlandse activiteiten, die er uiteindelijk toe zullen leiden dat Dexia alleen nog actief is met het traditionele bankieren. De reorganisatie volgt op problemen met dochteronderneming Legio Lease.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!