Rabo en ABN AMRO: iDEAL w?l voor zakelijk betalen

28 september 2005, 08:05

Rabobank en ABN AMRO ontkennen de bewering van de Postbank dat bedrijven niet met iDEAL kunnen betalen. Dat beeld ontstond nadat een helpdeskmedewerker van de Postbank had laten weten dat zakelijk rekeninghouders bij alle 4 aangesloten banken (de drie genoemde plus ING Bank) er geen gebruik van konden maken. Naar nu blijkt heeft de Postbank voor zijn beurt gesproken.

Het bericht op Marketingfacts vond zijn weg naar meerdere andere nieuwsbronnen waaronder Zibb, maar de informatie van de Postbank bleek niet juist. Rabobank-manager Serger Fenenko liet Marketingfacts weten dat zakelijke gebruikers van Rabo Internetbankieren wel degelijk met iDEAL kunnen betalen. Dit is inmiddels ook al getest en bewezen, zo stelt hij.

Ook de ABN AMRO bank ontkent de berichten. De afdeling Commercial Payment Services liet weten dat bedrijven gewoon via iDEAL kunnen betalen, mits ze een betaalpas hebben en gebruik maken van Internet Bankieren. Bij grotere bedrijven, waar vaak wordt gewerkt met meerdere procuratiehouders (bv gezamenlijke tekeningsbevoegden) is iDEAL niet direct te gebruiken. De bank wijst er dan ook op dat het vooral klein zakelijke relaties zijn die met de nieuwe betaalmethode zullen en kunnen betalen.

Het lijkt er dus op dat het enkel de bedrijven bij de Postbank (en de ING bank, want deze werken met hetzelfde systeem) zijn die achter het net vissen. Wanneer zij met de nieuwe betaalmethode kunnen betalen is nog niet bekend.

Ook voor webwinkeliers die zich richten op de zakelijke markt heeft dit gevolgen. De ondernemers die hun zinnen hadden gezet op de nieuwe betaalmethode, zien nu dat een groot deel van hun doelgroep er niet mee bereikt kan worden.

Zowel de Rabobank als de ABN AMRO-bank hebben 3 oktober staan als de offici?le lanceerdatum van hun iDEAL-diensten.

Categorie
Tags

3 Reacties

  Frank

  Het is inderdaad wat lastig voor grotere bedrijven. Die zullen het dus ook niet gebruiken. voor een website van mij kan ik dus die markt wel vergeten.

  al zou ik iDeal implementeren, conclusie: de plank wordt maar weer half geraakt.


  28 september 2005 om 09:52
  Anders

  Het voordeel is echter wel weer dat grotere bedrijven geen problemen hebben met creditcard-betalingen. Persoonlijk vind ik het erger dat je alle bedrijven die bij de Postbank en ING Bank zitten, niet bereikt met iDEAL. Ik ken de cijfers niet maar aangezien Nederland ca. 900.000 bedrijven kent en slechts een paar grote banken, zou het wel eens om honderdduizenden kunnen gaan.


  28 september 2005 om 10:46
  Anders

  ABN AMRO gaat ook vandaag officieel van start, zo lieten ze me vorige week woensdag weten (zie laatste regel van het artikel hierboven).


  3 oktober 2005 om 08:24

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!