Quote Media verkoopt Vinden.nl en Zoeken.nl

18 april 2005, 14:19

Ruim 3,5 jaar geleden kocht Quote Media het bedrijf Vinden.nl van investeringsmaatschappij Reggeborgh en oprichter Jan-Willem Tusveld. Destijds leek Vinden.nl goed aan te sluiten bij de internetstrategie van Quote Media. Onlangs lanceerde het bedrijf nog de nieuwe zoekmachine Zoeken.nl. Beide zoekmachines zijn nu (terug)verkocht aan Tusveld en investeringsmaatschappij Orbys, omdat ze teveel afwijken van de kernactiviteiten van Quote Media.

Met verschillende partijen zijn overnamegesprekken gevoerd. Uiteindelijk hebben Quote Media en Tusveld overeenstemming bereikt. Maarten van den Biggelaar, directeur Quote Media, is content met de verkoop: ?Helaas is gebleken dat de zoekmachines minder goed bij ons pasten dan aanvankelijk gedacht. Als zelfstandige internetdiensten zijn ze een vreemde eend in de bijt binnen onze online activiteiten. Daarom ben ik blij dat we in goed overleg en naar ieders tevredenheid overeenstemming hebben bereikt over de transactie?.

Tusveld, die al die jaren Vinden.nl heeft geleid bij Quote Media, is blij met de overname en ziet goede mogelijkheden voor de toekomst: ?Vinden.nl en Zoeken.nl zijn uitstekende winstgevende internetdiensten. We denken het zoeken en vinden op internet nog wezenlijk te kunnen verbeteren en zullen blijven werken aan nieuwe zoektechnologie?n?.

Bron:

Persbericht Quote Media

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

1 Reactie

    media

    Da’s het veradelijke aan Hyped, je weet nooit wanneer je ze moet geloven 😉

    Iemand enig idee trouwens wie er achter Hyped zit?


    18 april 2005 om 19:21

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!