Promotie Philips-directeur bij Google

13 maart 2003, 14:34

Wie bij Google zoekt naar Philips Semiconductors stuit eerst op een betaalde link naar de foto en de beschrijving van een van de directeuren. Zelfpromotie of een grap?

Wie bij Google op Philips Semiconductors zoekt krijgt bovenaan een betaalde link naar het bedrijf. Dat is al opvallend want in vrijwel alle gevallen levert het zoeken naar een bedrijf de gewone links bovenaan de homepage-link op.

De link zou naar semiconductors.philips.com leiden, maar er ligt een lus naar de bestuurder Indro Mukerjee, Executive Vice President, Global Marketing and Sales.

Geen van de beide woordvoerders van Philips Semiconductors in Eindhoven was bereikbaar om antwoord te verschaffen op de prangende vraag of dit zelfpromotie betreft van mijnheer Indro Mukerjee dan wel het een grap of vergissing betreft.

Vanmorgen werden nog 1.600 ontslagen bekend bij de divisie. Voor zover bekend was de betrefende drirecteur niet bij die 1.600.

Er is al jurisprudentie over de vraag: hoever kun je gaan met het kopen van trefwoorden bij zoekdiensten? Maar er duiken altijd weer nieuwe twijfelachtige netkwesties op.

Bron:

http://www.planet.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!