Programma zet corrupte bestanden op KaZaA

Programma zet corrupte bestanden op KaZaA

Het binnenhalen van muziek- en videobestanden via peer-to-peernetwerken als KaZaA wordt binnenkort minder eenvoudig als het aan de universiteit van Tulsa ligt. Professor John Hale en oud-student Gavin Manes hebben een programma ontwikkeld dat op deze netwerken illegale bestanden scant en daar kopieen van aanbiedt.

Deze bestanden zijn echter ‘corrupt’. Ze worden voortdurend onderbroken door herrie of ingesproken teksten die de gebruiker erop wijzen dat er voor deze bestanden auteursrechten betaald moeten worden. Het programma monitort het downloadgedrag op de netwerken en voegt meer kopiebestanden toe naarmate er meer gedownload wordt. Op die manier moet het voor de gebruikers van bijvoorbeeld KaZaA lastig worden om een goede versie van een liedje binnen te halen.

Artiesten als Madonna experimenteerden eerder al met het uitbrengen van ‘corrupte’ bestanden, maar er was nog geen programma voorhanden dat deze bestanden systematisch upload. De universiteit van Tulsa, die het patent bezit, hoopt dat de muziekindustrie tegen betaling van dit programma gebruik zal maken.

Bron:
http://www.automatiseringsgids.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.