Preview Longhorn: Niets past

27 april 2005, 03:31

PC Magazine heeft wat screendumps van Microsoft’s Longhorn preview online gezet. En het valt me op dat daarin heel erg veel simpelweg niet past. In het zoekschermpje hierboven zijn er bijvoorbeeld maar liefst zeven tekstjes slechts gedeeltelijk zichtbaar, terwijl er toch een heleboel vrije ruimte is.

image

Daarnaast lees ik dat Microsoft in Longhorn het ‘up’-knopje uit de filebrowser heeft gesloopt. Je kunt dus niet meer één folder naar boven springen, in de filestructuur.

Verder zijn er nog wat ‘nifty little refinements’, zoals de journalist ze noemt. Weinig nieuws dus, voor een OS waar al jaren aan gewerkt wordt.

Carl Mangold
Video Advertising & Content Producer bij Carl Mangold

Carl Mangold produceert video advertising en -content voor online marketing, van concept tot en met oplevering. Én realiseert en optimaliseert het bereik ervan, op basis van in overleg gedefinieerde KPI's. “People around the world are now watching 1.000.000.000 hours of Youtube’s incredible content every single day!” (Cristos Goodrow, Youtube) “We move towards a world where video is at the heart of all our services” (Mark Zuckerberg, 27 juli 2016) “Video is where all of media is headed right now. There is no more valuable piece of property or entity then video in the world of media at all.” (Casey Neistat, 6 sept. 2016)

Categorie
Tags

5 Reacties

  M. Schopman

  Het meeste werk in Longhorn zal hem dan ook niet zitten in de grafische schil. Het meeste werk zal hem zitten in beveiliging en stabiliteit van het systeem aangezien er een geheel nieuwe fundering onderzit. Die resultaten zijn echter niet zo 123 te zien voor de niet techneut.


  27 april 2005 om 04:32
  Benjamin

  en ja,.. qua vormgeving gaan ze naar de mac style toe.


  27 april 2005 om 07:49
  Fred

  Het ziet er wel erg Mac-achtig uit, de lay-out gaat er buiten deze gelijkenis inderdaad wel een beetje op achteruit. Vele extra omschrijvingen lijken mij bovendien storend, nu maar hopen dat Longhorn ook lang kan functioneren en veilig is.


  27 april 2005 om 17:00
  Rens Krijgsman

  Lijkt me duidelijk dat de tekst in boxjes nog een style moet krijgen. Beetje flauw om daar zoveel aandacht aan te besteden.


  28 april 2005 om 05:18
  media

  Nu maar hopen dat Bill Marketingfacts niet leest 😉


  29 april 2005 om 05:57

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!