Postorderbedrijf Quelle biedt niets nieuws

30 oktober 2003, 12:17

De postorderaar Quelle is sinds juli 2003 in Nederland aanwezig. Belangrijkste conclusie uit het onderzoek van Metrixlab is dat Quelle niets nieuws biedt naast andere postorderbedrijven.

Ruim 4% van de Nederlandse bevolking heeft al eens iets bij het Duitse bedrijf gekocht. De meeste van hen zijn daar tevreden over, zo blijkt uit een steekproef van 285 Nederlanders door onderzoeksbureau MetrixLab. Maar 29% van de ondervraagden reageert enthousiast op het bedrijf en 21% van hen zal in de toekomst waarschijnlijk iets bij Quelle gaan bestellen. Vooral de opmerking `Niets nieuws naast andere postorderbedrijven` lijkt illustratief te zijn voor de mening over Quelle. 9% van de ondervraagden verwacht dat Quelle nieuw is en anders dan de bestaande postorderaars. Als pluspunten noemt men het brede assortiment, de lage prijzen en de verkoop van eigen merken in plaats van A-merken. Quelle wordt vooral geschikt geacht voor huisvrouwen tussen de 35 en 45 jaar en voor mensen ouder dan 45%. Toch reageren jongeren tussen de 15 en 24 jaar het meest enthousiast op de postorderaar. Directeur Quelle Nederland, Jan Boddaert, laat weten dat zijn bedrijf minder trendgevoelig en rationeler is dan andere postorderaars. Boddaert ziet wel toekomst in de markt voor homeshopping. De omzet in dit segment is sinds 1996 verdubbeld.

Bron:

Tijdschrift voor Marketing nr. 11, p. 6, 1 p.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

2 Reacties

  L.SPEKKING

  Quelle Nederland was al in de jaren 70 op de Nederlandse markt. Begin jaren 80 is Quelle Nederland BV opgericht in Enschede. Er werd samengewerkt met Quelle Belgie en het magazijn stond in Lier vlakbij Antwerpen. De Nederlandse vestiging is midden jaren 80 gesloten.


  18 januari 2013 om 10:56
  arnold

  er is vorig jaar wat besteld op mijn naam waar ik niets van af weet.toch ligt er een rekening van bijna 1400 euro bij mijn bewindvoerder.wat moet ik doen en hoe kom ik erachterwat er is besteld en wanneer en door wie


  27 mei 2017 om 14:03

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!