Poddating

5 december 2005, 16:50

Voor de alleenstaande bezitters van de iPod video breken dankzij Haveadate wellicht minder eenzame tijden aan. De site biedt daters binnenkort de mogelijkheid presentatievideo’s op te nemen en te uploaden. Met de iPod Video kan de ge?nteresseerde informatie downloaden en afspelen. Haveadate.nl zal waarschijnlijk de eerste datingsite zijn in Nederland met iPodfuncties voor leden.

Met deze nieuwe dienst lijkt iPod steeds meer een community te worden van mensen die ‘iPodiseren’ met vaak grappige accessoires, maar nu ook een speciale dienst. Poddating wordt een extra service naast de huidige datingfuncties van de site. “Leden kunnen thuis of op het werk de video?s downloaden en onderweg bekijken,” aldus A. van Boven van Haveadate.nl.

Poddating is een concept van Amerikaanse datingsites als Poddater.com en Podato.com. Of zij succes hebben is volgens van Boven nog niet meetbaar. “Deze sites zijn net een maand in de lucht, dus verkeren min of meer nog in een testfase waardoor er nog geen reclame voor is gemaakt. Bovendien is de iPod Video net op de markt.”

Haveadate.nl heeft op dit moment ongeveer 650.000 inschrijvingen, waarvan ruim 95.000 actieve leden. De datingsite gaat met het Amerikaanse Poddater.com samenwerken. Hostingprovider Yellow Mind zorgt voor de implementatie van het systeem in Nederland en draagt zorg voor de vormgeving. Naast de videoboodschappen komen er ook reclamefilmpjes van sponsors in te staan. De iPodservice is gratis voor leden. Het lidmaatschap van Haveadate.nl kost 15 euro per maand.

Bron: AD

Kritische macro kijk op relevante mediaontwikkelingen en aanverwante distributietechnologie.

Categorie
Tags

2 Reacties

  Barry

  Stellen websites als Relatieplanet, Lexa en Onehello ook al niet videobeelden beschikbaar en hebben deze niet al duizenden leden? Niks nieuws dan lijkt me, behalve dan dat dit toevallig per iPod te bekijken is? Kansloos lijkt me, sorry mensen van PodDater, het bereik van iPods lijkt me voor deze toepassing wel wat te laag.


  5 december 2005 om 19:20
  venturo

  Ha Eric, zit niet dagelijks op je weblog maar zal voor dat ik deze berichten plaats even een checkup doen 🙂 Dat van die iSpot variant had ik elders al gezien…


  6 december 2005 om 09:02

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!