• Mobile
  wordt gesponsord door

Podcasting in het nieuws

Podcasting in het nieuws

Podcasting in het nieuwsPodcasting, een samentrekking van iPod en broadcasting, is het via internet beschikbaar stellen van audiobestanden die via RSS automatisch verwerkt kunnen worden door podcast-aggregators of podcatchers. Waren het oorspronkelijk vooral interviews en discussies, tegenwoordig verschijnen ook steeds meer radioshows en muziek-programma’s als podcasts.

Vanaf oktober 2004 volg ik het nieuws en interessante websites over het fenomeen podcasting. Zo was afgelopen week podcasting het onderwerp van gesprek in Het Financieel Dagblad (pdf), het radio-programma Mediazaken (nog niet online; zie ook BNR Nieuwsradio) en in het tv-programma Next @ CNN (7,9Mb mov) (via: mmeiser).


DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Voor iedereen die het gisteren heeft gemist: De uitvinder van 'podcasting' (TweeVandaag).

  geplaatst op
 • Ook de Intermediair heeft deze week een kort interview met Adam Curry over het fenomeen Podcasting. Niet veel nieuws maar wel een antwoord van Curry op de vraag of je ook geld kunt verdienen met Podcasting:

  "Niet als radiomaker, maar wel zoals ik het doe. Ik heb zojuist Poncho.com opgericht, het eerste reclamebureau voor podcastings. Er luisteren gemiddeld 50,000 mensen naar podcasting. Bij elkaar zijn het er bijna een miljoen. Allemaal trouwe fans waarvan we het profiel heel goed kennen. Da's goud waard voor adverteerders."

  Poncho.com? Ik weet niet wat de interviewer of Curry heeft gegeten maar wie deze site bezoekt komt op de site van Poncho's Pond Full Service R.V. Park!?

  Over het geld verdienen met podcasting, in het BBC-artikel Podcasters look to net money, wordt vermeld dat Curry inmiddels voor $4,000 aan Senseo-apparaten heeft verkocht. Geen vetpot maar het begin is er!

  geplaatst op
 • Weer een fijn stukje journalistiek. Je checked als 'journalist' toch even zo'n link. Het is podshow.com by the way.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.