Podcast: my name is awesome met Alexandra Watkins

7 december 2019, 09:00

In deze aflevering van podcast-serie De Namarama Show een gesprek met ‘naam-expert’ Alexandra Watkins. Hoe verzin je een goede naam voor je bedrijf of merk? Wat kun je goed en fout doen? Wanneer blijft een naam nou echt hangen? En: hoe hou je het leuk?

In mijn eerste zoektocht naar literatuur rondom naamgeving stuitte ik al snel op het boek van Alexandra Watkins, ‘Hello my name is awesome’. Het boek is een how-to op het gebied van naamgeving en legt op humoristische wijze uit wat je goed en fout kunt doen met namen. Want namen maken moet ook fun zijn. En hoe verzin je nou een naam die beklijft? De ondertitel is dan ook: ‘How to create brand names that stick’.

“Hoe verzin je nou een naam die beklijft?”

Er zijn niet veel boeken te vinden over naamgeving en ik voel daarom me zeker verbonden met Watkins. Ze heeft namelijk ook een eigen namenbureau met een mooie en vrij dwingende naam, Eat my words. Watkins heeft zich gespecialiseerd in naamgeving voor de food-industrie, maar geeft nog veel meer voorbeelden van namen die goed blijven hangen (en vertelt waarom ze goed blijven hangen!).

Hello my name is awesome

Eigenlijk wilde Watkins helemaal geen boek schrijven. Met twee schrijvende ouders wist ze wat de struggles waren en dat er moeilijk geld mee te verdienen viel. Maar eenmaal overtuigd door een uitgever ging ze toch aan de slag en dat bleek een gouden greep. Het boek levert Watkins nog steeds veel klanten op, vijf jaar na de eerste publicatie. Uit haar boek komt bijvoorbeeld de SMILE-methode. Watkins neemt je mee in de vijf stappen en elke letter uit SMILE staat voor een stap. En over acroniemen gesproken, je hoort ook hoe ze de club FWINI, acroniem voor een veel te lange naam die weinig pit heeft, omboog naar Watermark en welke sentimenten daar mee gepaard gingen. We sluiten af met een geweldige creativiteitstip om meer beeld te krijgen voor invalshoeken voor je nieuwe naam.

Wil je het boek van Alexandra winnen? Zet dan een review op Apple Podcasts en maak even een screenshot. Stuur dat naar info@namarama.nl en de leukste review krijgt het boek ‘Hello, my name is awesome’ toegestuurd.

Floris Hülsmann
Naamexpert bij Namarama

Naamexpert, copywriter en schrijver van het boek 'Maak je naam onvergetelijk'. Presenteert de marketing-podcast De Namarama Show.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!