Podcast: Jente Kater over de kracht van de stem

Hoe een grote belemmering jouw grootste kracht kan zijn

Podcast: Jente Kater over de kracht van de stem

Voicebooking: geen heel originele naam, maar hij zegt wel precies wat het bedrijf doet. Het boekt stemmen voor je. Een voordelige manier om aan een professionele voice-over te komen voor je video of radioreclame. Met klanten (en stemmen) uit de hele wereld, van Nederland tot Abu Dhabi. Jente Kater, oprichter van Voicebooking.com, vertelt in deze podcast alles over hoe je met de juiste stem en de juiste intonatie je publiek kunt raken.

Ik kwam Kater tegen op LinkedIn, waarin hij in een video heel duidelijk uitlegde dat je jouw merknaam of bedrijfsnaam nooit te veel nadruk moet geven in een voice-over. Toen ik contact met hem opnam onthulde hij een bijzonder detail, het laatste wat je achter een ex-Radio538-dj zou zoeken. Kater schreef: "Je weet toch wel dat ik stotter?" Dat wist ik niet, maar mijn interesse had hij meteen.

"Je weet toch wel dat ik stotter?"

Iemand met zo’n mooie stem en die zo strak op video overkomt, blijkt te stotteren? Hoe dan? Jente vertelt er alles over, met hier en daar een stotter dus. Ik vind het fascinerend. Het laat mij zien dat je grootste belemmering juist je grootste kracht kan zijn. Als ik zou stotteren, zou ik nooit radio-dj durven te worden met een live-uitzending. Laat staan solliciteren. Hoe doe je dat dan? Dit en nog veel meer over de wereld van stemmen in deze aflevering van De Namarama Show. 


DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Floris, mooi gesprek en hele leuke insights.

    Dat voice search een grote vlucht gaat nemen, weet ik niet. Juist omdat heel veel zoektermen daar wellicht niet geschikt voor zijn (schaamte om een bepaalde term te roepen in het openbaar). Maar, de tijd zal het leren :-).

    Dank voor het delen en groet, Dave

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.