(Podcast) Het nut van goed design, met Jop Quirindongo

(Podcast) Het nut van goed design, met Jop Quirindongo

Vandaag spreek ik met de Amsterdamse ontwerper Jop Quirindongo van Lowres Creative Studio. Met meer dan 15 jaar ervaring heeft Jop gewerkt bij reclame-, retail- en designbureaus, was hij partner en design director bij een bekend designbureau en doet hij al vele jaren freelance projecten.

Quirindongo. Dat is nog eens een naam, de oorsprong is Curaçao. Maar we hebben het natuurlijk over zijn bedrijfsnaam Lowres, dat vind ik nou een lekker tegendraadse naam in deze branche. Jop maakt echt schitterend werk voor hele diverse klanten. Eigentijds en helder design.

Ooit begonnen met digitaal ontwerp en nu de partij voor complete merkidentiteiten. Zijn naam verwijst naar hoe hij te werk gaat. Hij begint altijd met snelle schetsen, lage resolutie om van daaruit zijn plan te maken.

Hoe gaat hij te werk voor grote en ingewikkelde projecten? Op welke manier kom je tot de beste stijl voor een klant? Waar moet je als merk op letten als je met je visuele identiteit aan de slag gaat? Waar haalt Jop zijn inspiratie vandaan? Je hoort het allemaal in deze nieuwe aflevering.

 


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.