Podcast: Egbert Scheffer over creatie en graffiti

Podcast: Egbert Scheffer over creatie en graffiti

Creatief ondernemer Egbert Scheffer maakt stencil art, tape art, motion animatie, muurschilderingen, geeft workshops, doet aan vormgeving én organiseert festivals. En hij weet heel veel van graffiti, net als jij na het beluisteren van de nieuwe Namarama-podcast.

Graffiti. Voor de een is het kunst en voor de ander een doorn in het oog. Als naamgever valt het me op. Het zijn bijna altijd namen die op een muren worden gezet. Graffiti is onderdeel van een enorme subcultuur waarbij de verzonnen namen die gebruikt worden enorm belangrijk zijn. Maar wat is de huidige stand van zaken in graffitiland eigenlijk?

Wat is de huidige stand van zaken in graffiti-land?

Die vraag zette me op het spoor van Egbert Scheffer. Scheffer is een creatieve duizendpoot én ondernemer die van de spuitbussen met verf zijn werk heeft gemaakt. In deze podcast krijg je dan ook een mini-masterclass over graffiti. Zo is het een van de pijlers van hiphop (wist ik niet). Scheffer is zelf ook een naamfanaat, dat merk je aan alles. Zelfs de namen van zijn kinderen zijn niet zomaar de eerste de beste namen.

Mini-masterclass

Scheffer bedacht ook de naam van het LOS-festival in Deventer. Eigenlijk een openhuisdag van het Havenkwartier-werkterrein, maar dan veel leuker dankzij deze naam. Als je uit het oosten des lands komt snap je direct de betekenis. Scheffer is net gestart in een prachtige nieuwe ruimte, op een locatie genaamd Punt, om daar met zijn vrouw vergaderruimte aan te bieden. Die naam komt natuurlijk ook in deze nieuwe podcast-aflevering voorbij. En last but not least heeft hij plannen voor een Deventer Podcastfestival. Dat zou dan de eerste live Namarama Show betekenen. Hoe vet is dat?

Dit is echt weer zo’n aflevering vol leuke weetjes. Ik weet zeker dat je er wat van gaat opsteken. Of je nou van graffiti houdt of niet.


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.