Online communities in kaart gebracht

3 mei 2007, 14:55

{title}

Op XKCD kwam ik een geinige plattegrond tegen van online communities. De grootte van het geografische gebied geeft bij benadering de grootte van de community aan. Twitter kan ik op de kaart helaas niet vinden en Second Life ziet er erg klein uit, maar het plaatje (dat overigens niet wetenschappelijk is onderbouwd), geeft wel heel letterlijk inzicht in het social media landschap.

Wie durft zich te wagen aan een Nederlandse versie?

Caroline Korsten is actief op het internet sinds midden jaren negentig. Ze studeerde communicatie en (gezondheids)psychologie en heeft een brede kennis en werkervaring op het gebied van PR, journalistiek, marketingcommunicatie en reputatiemanagement. Gewerkt bij diverse multinationals. Deze Europa-trotter woonde vier jaar in Duitsland en twee jaar in Engeland. Geinteresseerd in alles wat met online communicatie en psychologie te maken heeft.

Categorie
Tags

8 Reacties

  Sjorsp

  Second Live er klein uit? Misschien omdat sommige mensen niet klakkeloos gebruikersaantallen overnemen, maar kijken naar daadwerkelijk gebruik?


  3 mei 2007 om 16:16
  Michiel

  Of omdat Second Life door de meeste mensen eigenlijk helemaal niet zo interessant gevonden wordt, i.t.t. de hype in de media.


  3 mei 2007 om 18:02
  caroline777

  @Markies: bij mij opent die link niet (helaas).


  4 mei 2007 om 02:53
  Melle Gloerich

  Second Life is zo’n enorme hype in de media omdat duidelijk de door veel media veronderstelde disembodiment in de nabije toekomst bewijst.

  Over de kaart zelf: Ik vind vooral de wijze waarop ze met het kompas laten zien waar een bepaalde community staat mbt RL/web en de moeilijk te vertalen practicals/intellectuelen


  4 mei 2007 om 05:27
  koningwoning

  Al eens hiervoor gezegd: wat een stelletje azijnpissers zijn we toch met z’n allen…. iedereen vergeet hier te zeggen “Wat GE-WEL-DIG!!!!! heb echt moeten lachen”


  4 mei 2007 om 05:34
  Melle Gloerich

  Volgens mij ben ik nog steeds niet wakker: Ik bedoelde te zeggen dat ik de kaart leuk vind 🙂


  4 mei 2007 om 05:45
  Jan Commandeur

  Grappig, maar wat heb je eraan? om er nog maar even wat azijn over te pissen 😉


  4 mei 2007 om 10:04
  Rssfreaks

  Inderdaad, grappig maar nutteloos!


  8 mei 2007 om 18:09

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!