Planet Internet wint Gouden Loeki 2005

Planet Internet wint Gouden Loeki 2005

Planet Internet wint Gouden Loeki 2005

De Gouden Loeki 2005 is gewonnen door Moderne Technieken (Planet Internet) van Lowe & Draft. Dit werd vanavond bekend gemaakt tijdens de live tv-uitzending Finale Gouden Loeki 2005 op Nederland 2. De Gouden Loeki is de publieksprijs voor de beste, leukste of grappigste commercial van het jaar.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het een matig jaar vond in vergelijking met vorig jaar. Mijn favorieten Hello (Heineken), Robot (Citroen) en Menzis haalden niet eens de top-5.


Geplaatst in

DelenEr zijn 10 reacties op dit artikel

 • Bah! Realplayer is vereist om de commercials nog eens te bekijken, hoe verzinnen ze het...

  geplaatst op
 • Helemaal met erik eens, jammer dat niet gelogged wordt hoeveel % van de gebruikers dat geinstalleerd heeft. Ik vind dat echt zo'n kloteplayer...

  geplaatst op
 • Heb het ook niet geïnstalleerd en het komt er hier ook niet meer op. Ik snap de RealPlayer-vereiste ook niet zo goed omdat omroepland elders steevast ook de keuze biedt voor Windows Media. Waarom bij zo'n populaire verkiezing dan gebruik maken van een player die tientallen procenten van de doelgroep niet heeft geïnstalleerd?

  geplaatst op
 • De kwaliteit van de commercials gaat inderdaad achteruit. Alsof de adverteerders langzaam maar zeker beginnen in te zien dat TV reclame "on his way back" is.

  En wat Realplayer betreft.... als je dat ding eenmaal hebt geïnstalleerd, kom je er van z'n levensdagen niet meer vanaf. Die laat allerlei verwijzingen in het register achter. Zelf een volledige de-install helpt niet.
  Een misser van de omroep om deze player te gebruiken!

  geplaatst op
 • Het was natuurlijk te verwachten dat er weer een grappige commercial zou worden gekozen door het publiek, maar persoonlijk had ik toch mijn hoop gevestigd op "Francois" van HP, omdat deze vooral mooi uitgevoerd is en niet direct heel grappig. Goed om te zien dat die alsnog op de tweede plaats eindigde. Het komt ooit nog wel goed met reclamekijkend Nederland! ;)

  geplaatst op
 • ik snap dus echt niet dat de briljante Hello commercial niet gewonnen heeft!!??

  geplaatst op
 • Jammer dat Menzis geen plekje in de top-5 heeft gekregen. Vond en vind dat nog steeds een prachtige reclame in een tijd waarin reclames steeds oppervlakkiger lijken te worden.

  Met een grappige commercial scoor je inderdaad helaas toch beter. Maar toch, mooie muziek, heldere boodschap. Jammer.

  geplaatst op
 • Helemaal mee eens Floris, Menzis had wat mij betreft ook een van de beste commercials van het afgelopen jaar.

  geplaatst op
 • Geweldig die Planet Commercial. Ja Humor mag nog steeds maar dit is ook duidelijk functioneel en een goede link naar de relevatie van het produkt. Anders dan dat we bij vele andere commercials tegenkomen. Daar toont enkel humor de boventoon.

  geplaatst op
 • Erwin de Wolff stuur mij een link naar Real Alternative en je hebt geen realplayer meer nodig. thx!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.