Piet-Hein Boekel (Oprichter LegalMatters): “Een advocatuurplatform in abonnementsvorm”

28 februari 2017, 14:00

Een advocaat die vindt dat veel juridisch werk straks door robots gedaan kan worden en graag de huidige advocatuur wil herdefiniëren. Dat is Piet-Hein Boekel. Hij richtte LegalMatters op, een online juridisch platform waar een bedrijf een abonnement op kan nemen voor 47 euro per maand. Boekel wil met LegalMatters een soort ‘juridische Google’ worden.

Piet-Hein Boekel is oprichter van LegalMatters. Een online juridisch platform voor ondernemers. Het platform biedt toegankelijke en betaalbare juridische oplossingen tegen een vaste prijs.

Hij wil met LegalMatters een soort ‘juridische Google’ worden, waar alle antwoorden op juridische vragen te vinden zijn. Een deel is via persoonlijk contact, een deel wordt geautomatiseerd. Boekel: “We hebben een toolkit en daar kunnen we uitpakken wat voor de ondernemer het beste is. We hebben bijvoorbeeld een tool, een contract-generator, zodat je zelfstandig arbeidscontracten kunt opzetten”.

Een dergelijke automatisering van de advocatuur vindt Boekel geen raar idee: “Ik denk dat heel veel van dat soort contracten door robots gemaakt kunnen worden. Maar je wilt als ondernemer wel wat comfort hebben, dan kun je vaak nog even bellen met een jurist.”

Geen bonnetje

Het platform is in abonnementsvorm, en dat werkt volgens Boekel. “We zien dat mensen het fijn vinden om te sparren met een jurist als ze wat hebben, zonder dat de wekker aan gaat. En dat ze geen bonnetje krijgen voor twaalf minuten. Ondernemers vinden het superfijn om onbeperkt te kunnen bellen over allerlei juridische vraagstukken.”

Niet van deze tijd

Boekel vermoedt dat de huidige advocatuur heel sceptisch is over zijn model, dat er gedacht wordt dat er geen kwaliteit te leveren is voor die prijs: “Ik denk dat er heel veel gebakken lucht zit in de advocatuur. Ik denk dat de huidige uurtarieven niet echt houdbaar zijn. Ik denk dat er heel veel werk door advocaten wordt gedaan wat prima door juristen gedaan kan worden tegen een veel scherper tarief.”

Boekel wil de werking van de huidige juridische branche graag ‘disrupten’: “Het is best wel apart dat des te langzamer je werkt, des te meer je verdient terwijl je iemand bijstaat. Ik denk dat dat niet van deze tijd is.”

Ronnie Overgoor
Directeur/eigenaar bij 7DTV

Als genomineerd dagvoorzitter van het jaar behoort Ronnie tot de top van Nederland. Met zijn energiek enthousiasme, aanstekelijke humor, scherpte en ontspannen interactie scoort Ronnie consequent zeer hoge ogen op congressen, evenementen en award uitreikingen. Daarnaast is Ronnie een interviewer met een eigen stijl. Hij is voorbereid, nieuwsgierig en switcht razendsnel tussen serieuze vragen en scherpe humor. Hij houdt van open en echte gesprekken, waarbij hij degene die hij interviewt altijd in zijn of haar waarde laat. Scherp, maar altijd met respect als vangrail. Ronnie heeft meer dan tien jaar ervaring in het interview vak, op het podium voor live publiek als ook voor de tv camera’s van bijvoorbeeld 7DTV.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!