Philips wil meer communicatie met aandeelhouders via internet

Philips wil meer communicatie met aandeelhouders via internet

Philips wil meer gebruikmaken van internet bij de communicatie met de aandeelhouders. Jean Schreurs, bedrijfsjurist bij het concern, stelt dat beleggers hun punten kunnen inbrengen op de website van Stichting Communicatiekanaal Aandeelhouders.

Hierdoor zou de aandeelhoudersvergadering minder belangrijk worden: ‘De discussie verplaatst zich dan meer naar het voortraject.’ Volgens Schreurs vormen de lage opkomst bij de aandeelhoudersvergaderingen en het gebrek aan kwaliteit van de aldaar gestelde vragen vaak een belemmering voor een goede besluitvorming. Schreurs distantieert zich met zijn opmerkingen in feite van het advies van de commissie-Tabaksblat, die juist graag een grotere rol zou zien weggelegd voor de aandeelhoudersvergaderingen.

Bron:
Het Financieele Dagblad


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.