Philips, ING en Heineken in top-100 sterkste merken ter wereld

Philips, ING en Heineken in top-100 sterkste merken ter wereld

Wat bepaalt de waarde van een merk?Via een artikel op Zibb.nl over de 100 sterkste merken ter wereld, werd ik gewezen op het Brand Equity-dossier van BusinessWeek.

Het is al weer jaren geleden dat ik me vanuit BrandmarC heb bezig gehouden met brand equity (of merkwaarde). Samen met o.a. Reint Jan Schuring en Giep Franzen hebben we destijds gewerkt aan modellen om de brand equity te kunnen meten en monitoren. En ondanks dat we onze tijd ver vooruit waren - marketeers moesten toen nog helemaal niets weten van meten - hebben we interessante projecten gedaan bij bedrijven als Procter & Gamble, Philips, Heineken en Douwe Egberts.

Als ik het lijstje met 100 sterkste of meest waardevolle merken van 2005 doorloop, dan blijkt opnieuw dat Coca-Cola, Microsoft, IBM, General Electric en Intel de lijst aanvoeren. Goed om te zien dat er ook dit jaar een aantal Nederlandse bedrijven in de top-100 staan: Philips, ING en Heineken. Zou het toeval zijn dat we destijds bij twee van de drie bedrijven de Brand Equity Monitor (BEM) hebben geimplementeerd?


Geplaatst in

DelenEr zijn 14 reacties op dit artikel

 • Jeetje, Marco wat heb jij toch met Zibb?

  Stond al op molblog.nl

  geplaatst op
 • Zibb.nl (10:12 uur) was vanmorgen eerder met dit bericht dan Molblog (10:40 uur). Dus toen ik het artikel aan het schrijven was stond er nog niets op Molblog.

  Wel een uitgebreid(er) artikel op Molblog, dus zeker toegevoegde waarde!

  geplaatst op
 • Ok, net geklopt.

  geplaatst op
 • Mis VK in de lijst ;-)

  geplaatst op
 • Hey Henry,
  ik weet waarom hij mist in de lijst...
  Get rid of those cavia's!

  geplaatst op
 • LOL @ unQnown

  OKay, klaar, wat nu?

  geplaatst op
 • Op naar de top 100 van 2006?

  geplaatst op
 • Marco: met de stopwatch bij de postings...nou nou, dan draait je leven om een weblog.
  Je gaat op onze sympathieke vriend Albert lijken, ook zo'n voorbeeld van relativeringsvermogen en warmte.

  Veel geluk met MF, mij zie je niet meer.
  Jammer, ik ken ook een leuke Marco Derksen

  geplaatst op
 • EJ, iets met kaatsen en ballen misschien?

  geplaatst op
 • Veel plezier samen haha

  geplaatst op
 • Zuur hahatje ouwe bloKKer.

  By the way, you dont know shit about me.....

  geplaatst op
 • @EJ: Je hebt je flink laten kennen de laatste tijd; ik had meer van je verwacht. Ik zal een klein stukje citeren uit een artikel dat 13 juli in ReclameWeek heeft gestaan:

  (...) Marco Derksen vraagt Evert Jan Koning, manager van KSM Interactive en schrijver van het weblog Creative Facts, na een thread van enkele uren concreet te zijn: "@EJ: Communicatievormen zijn leuk, maar wat is volgens jou nu de oplossingsrichting?" Evert Jan: "@Marco: daar ga ik dit weekend over schrijven. Over hoe ik denk dat nieuwe communicatie er uit ziet. Mag dat later? Ik ga slapen." (...)

  Evert Jan, laat de lezer een succesvol project van je zien, een publicatie in een willekeurig vakblad of een congres waar jij je visie hebt laten zien of horen, maar ga niet dit soort zinloze discussies voeren.

  Het gaat je goed en wellicht horen we nog eens van je.

  geplaatst op
 • Had het inderdaad ook gelezen in ReclameWeek. Ben erg benieuwd waar KSM op gebied van interactieve communicatie mee komt. Wist niet eens dat ze een interactieve tak hadden. Sinds wanneer?

  geplaatst op
 • Ook Shell staat er nog in, half Nederlands.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.