Paus heeft buik vol van virussen en hackers

25 juni 2003, 12:33

Het Vaticaan heeft een groep specialisten ingehuurd om de website van paus Johannes Paulus II te beschermen. Die wordt per maand door ongeveer 10.000 virussen en per dag door tenminste dertig ‘hackers’ aangevallen, overigens zonder succes.

Dit onthulde Curieprelaat aartsbisschop Claudio Celli dinsdag bij de presentatie van de vernieuwde website van het Vaticaan (vatican.va). Het zijn vooral jonge hackers uit Amerika die proberen de website van de paus binnen te komen, zei Celli. De website is vernieuwd om de duizenden e-mails per dag te verwerken.

Jarig

Bij zijn 83e verjaardag ontving de paus kortgeleden 23.000 gelukwensen per e-mail. Tegenwoordig wordt de website van het Vaticaan door 50 miljoen internetters in 150 landen bzocht. De departementen van het Vaticaan ontvangen 20.000 e-mails per maand en verzenden per dag 15.000 e-mails, vooral aan de Rooms-Katholieke Kerk in de gehele wereld.

De website van het Vaticaan werd met Kerstmis 1995 geopend. De kosten bedroegen ongeveer 52.000 euro. De vernieuwing van de website heeft een half miljoen euro gekost.

Bron:

http://nu.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

1 Reactie

    media

    Dit vraagt natuurlijk om moeilijkheden! Wie durft de uitdaging aan?


    25 juni 2003 om 12:41

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!