Overstappen van energiebedrijf blijft een probleem

21 maart 2005, 20:57

Maar liefst 35% van de mensen die overstappen naar een ander energiebedrijf loopt tegen flinke administratieve problemen aan. Dit blijkt uit een enqu?te van het TROS consumentenprogramma Radar onder haar testpanel. 18.000 mensen lieten Radar weten wat hun problemen zijn met de energiebedrijven. Meer dan 2500 klanten zijn overgestapt naar een ander energiebedrijf.

Dat energiebedrijven het administratief niet aankunnen vindt CDA 2e kamerlid Jos Hessels, ongehoord. Hij raadt consumenten dan ook aan om “niet over te stappen naar een ander energiebedrijf. Tenzij je masochist bent.”

Minister Brinkhorst reageert in de uitzending op de uitkomsten van de enqu?te. Het blijkt dat het aantal klachten niet verminderd zijn, terwijl de klachtenregen aanstaande april juist gehalveerd moest zijn.

Brinkhorst meldt in Radar dat volgens onderzoek van toezichthouder DTE alleen bij Eneco en GreenChoice de klachten verminderd zijn. Overige energiebedrijven presteren teleurstellend en hangt mogelijk een aantal sancties boven het hoofd.

Bron:

Persbericht Radar

Zie ook:

http://trosradar.efocus.nl/index2.php?pag=5&id=22

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!