Overheid pompt 1,2 miljard euro in sport

Overheid pompt 1,2 miljard euro in sport

Overheden investeren gezamenlijk 1,25 miljard euro in sport. Met 1,16 miljard namen de gemeenten (!) het leeuwendeel voor hun rekening. Dat zou blijken uit recent verschenen cijfers over 2003 van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Ruim ??n miljard euro was bestemd voor sportaccommodaties. De gemeenten ontvingen in 2003 350 miljoen euro aan huuropbrengsten, entree- en toegangsgelden. De werkelijke kosten voor de gemeenten komen daarmee uit op ruim 800 miljoen.

Vijf jaar geleden begon het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) een programma om de breedtesport te stimuleren. In het kader daarvan kunnen gemeenten de helft van de kosten voor nieuwe sportactiviteiten van het Rijk vergoed krijgen. Waarmee Vadertje Staat toch nog steeds de grootste sponsor van de sport is. De andere helft betalen de gemeenten zelf. Sinds 2000 zijn de overheidsbijdragen aan de sport elk jaar met 8 procent gestegen.

Sportkoepel NOC*NSF heeft een omvangrijk plan ontwikkeld welke de breedtesportdoelstelling verdere impulsen moet verschaffen maar vooral ook jongeren moet aanzetten tot sporten en daarnaast moet leiden tot een nog groter maatschappelijk draagvlak. In dat licht moet ook de introductie van de Nationale Sportpas gezien worden.

(bron: ANP)


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.