Ouders Online maakt doorstart

10 maart 2003, 07:40

De vraagbaak van Ouders Online is weer beschikbaar. De noodlijdende opvoedkundige website heeft in maart een doorstart gemaakt.

Dat was mogelijk na een gift van 16.000 euro van de Stichting Kinderpostzegels. Dat zei redacteur H. Boeke van de website zondag.

Deskundigen, die betaald worden door de internetsite, geven in de vraagbaak antwoord op opvoedkundige vragen van ouders. Ouders Online trok volgens de laatste telling circa 130.000 bezoekers per maand.

De site, uitgezonderd het bezoekersforum, was vanaf januari uit de lucht. Het bedrijf verkeerde in financi?le problemen omdat de advertentie-inkomsten en donaties terugliepen. Een samenwerkingsverband met de Consumentenbond liep op niets uit omdat dat financieel niets oploste, aldus Boeke. Ook een aanvraag voor subsidie ketste af, omdat de boekhouding volgens het ministerie van VWS onvoldoende transparant is en het bedrijf niet levensvatbaar.

Donaties

Ouders Online schreef vervolgens een aantal partijen in de jeugdzorg en non-profitinstellingen aan op zoek naar donaties. De bijdrage van de Stichting Kinderpostzegels maakt het nu mogelijk om in ieder geval de vraagbaak van de website tot 1 juli draaiende te houden. In de tussentijd hoopt Boeke op meer sponsoren en structurele donaties. Misschien gaat ook het platform Jeugdgezondheidszorg, waar onder meer de GGD en de Thuiszorg in zetelen, daar een rol in spelen. Boeke hoopt dat in de toekomst daardoor ook de rubrieken nieuws en achtergrondartikelen weer gevuld kunnen worden.

Bronnen:

http://nu.nl/

http://www.ouders.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!