• Mobile
  wordt gesponsord door

Orange krijgt nog 3 jaar de tijd

Orange krijgt nog 3 jaar de tijd
, Daisycon

Telecomprovider Orange (in Nederland) krijgt nog 3 jaar de tijd om een winstgevend bedrijf te worden, zo heeft de nieuwe topman van Orange Nederland, de Fransman Gauthier, gezegd in een interview met het Financieel Dagblad. De Fransman is de opvolger van de Brit David Holliday, die het niet lukte om de beoogde 20% marktaandeel te verwezenlijken. Orange verkeert in problemen, het aantal klanten is te laag en het moet daarnaast ook nog een UMTS-netwerk aanleggen omdat dat een van de eisen van de Nederlandse staat was bij de veiling van de licenties hiervan.

Gauthier wijt de verliezen deels aan oneerlijke concurrentie met rivalen Vodafone en marktleider KPN . Zij hebben een voorsprong gekregen bij de start van mobiele telefonie in Nederland, omdat ze niets hoefden te betalen voor gsm-vergunningen, zo stelt de nieuwe Orange-baas. Hij heeft daarom toezichthouder Opta gevraagd om langer te mogen profiteren van een afspraak die regelt dat Orange een lager tarief betaalt aan KPN en Vodafone voor gesprekken die worden afgewikkeld op diens mobiele netwerken. Die regeling loopt af in 2008.

Mocht het tot een fusie komen met een Nederlandse partij, dan prefereert Gauthier kabelbedrijf UPC. In tegenstelling tot branchegenoot T-Mobile heeft UPC iets wat Orange niet heeft: televisie.


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • schrijf je nieuws, doe het dan ook gewoon netjes qua spelling:

  "Orange verkeerd in problemen" dat is een andere verkeerd dan Orange verkeert in de problemen.

  Stam + t is toch niet moeilijk?

  geplaatst op
 • 1) wat betekent MARKE-TING? IS DIT EETBAAR OF NIETZ/
  2) WAAROM ZIJN MANNEN ZO BAZIG, SAAI, EN STELEN ZE AL HET GELD DE NEDERLANDERSEMAN. IK HAAT MANAGERS!

  geplaatst op
 • @ suzie
  Wauw, wat een diepzinnige opmerkingen.
  Heb je ook nog wat te melden? En dan onder je eigen naam graag.

  geplaatst op
 • Wanadoo zal worden omgedoopt in Orange (beide france telecom). Over 2 jaar massale adoptie van WiFi in mobiele telefoons. Partijen die zowel ISP als aanbieder van mobiele telefonie (ook MVNO's) zijn zullen dan een sterke postitie krijgen; 1 partij 1 rekening voor (tv), internet en telefonie.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.