Oplagen dagbladen lopen verder terug

2 december 2002, 14:44

De oplagen van de Nederlandse dagbladen staan nog altijd onder druk, blijkt uit cijfers van het Cebuco. Van de landelijke dagbladen blijkt alleen NRC Handelsblad het afgelopen jaar een lichte groei door te hebben gemaakt: 1,2 procent tot 268 duizend exemplaren. De Volkskrant en het Algemeen Dagblad zagen hun oplage ten opzichte van een jaar geleden dalen met respectievelijk 2 en 4,5 procent tot 328 duizend en 320 duizend stuks. Na een periode van stijging daalde dit jaar ook de gemiddelde oplage van Trouw weer, met 3,1 procent. Het Parool daalde ten opzichte van vorig jaar met 1,5 procent tot een gemiddelde verspreide oplage van bijna 88 duizend exemplaren.

Het gaat om de totaal verspreide oplage in binnen- en buitenland. De totalen zijn berekend op basis van gewogen oplagecijfers over het vierde kwartaal 2001 tot en met de eerste drie kwartalen van 2002.

Rapport:

http://www.cebuco.nl/cms/data/images/christine/Oplagecijfers_20012.pdf

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!