Open brief VPRO

Open brief VPRO

Prikkelende tekst in een gezamelijk opgestelde open brief van voorzitter en directeur van de VPRO in de Volkskrant van vandaag. Dit naar aanleiding van de discussies over de toekomst van de publieke omroep. De VPRO is ??n van de weinige omroepen in Hilversum met recht van spreken. De omroep is niet alleen een ‘first mover’ wanneer het gaat om ontwikkelingen in content en techniek maar doet vooral wat het doen moet, het leveren van een pluriform aanbod aantrekkelijke televisie en radio programma’s over zoveel mogelijk infrastructuren. De brief schept een goed beeld van de veranderingen, de kansen maar vooral de bedreigingen voor de Publieke Omroep.

Het debat over de toekomst van de Publieke Omroep gaat zelden over de inhoud, over de programma?s. Het gaat over vermolmde structuren, over de strijd met de commerci?le omroep om de gunst van de kijker of over de machtstrijd tussen de omroepen en het centrale gezag. Terwijl het juist zou moeten gaan over de multimediale toekomst want die is al begonnen.

Lees verder op venturo.web-log.nl.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.