Ontslagen dankzij webloggers

Ontslagen dankzij webloggers
, ING Groep
@evr

Ontslagen dankzij webloggersZoals bekend worden er wereldwijd webloggers ontslagen of disciplinair gestraft vanwege hun bloggingactiviteit of aangeklaagd wegens het naar buiten brengen van bedrijfsinformatie.

In de zogenaamde Rathergate-case hebben bloggers er echter voor gezorgd dat 4 CBS-medewerkers zijn ontslagen. De kracht van weblogs wordt steeds duidelijker!


Geplaatst in

DelenEr zijn 8 reacties op dit artikel

 • En de lijst blijft groeien:

  Een Engelse boekverkoper is ontslagen door zijn werkgever, Waterstone, nadat de verkoper zich kritisch had geuit over zijn werkgever op zijn weblog The Woolamaloo Gazette. De man, Joe Gordon, werkte al elf jaar voor Waterstone (bron: nu.nl).

  geplaatst op
 • En vorige week is Jeremy Wright (Ensight en Inside Blogging) ontslagen bij zijn werkgever:
  http://www.ensight.org/archives/2005/01/06/the-whole-story-or-as-much-as-i-know-anyways/

  geplaatst op
 • Ook is het zelf hebben van een web-log en zeker het váák voorkomen in Google funest als je op zoek bent naar een baan, pas op met je mening als je niet maatschappelijk de dupe wilt worden van je vrijheden :( (Spreekt een ervaringsdeskundige die wijs is geworden door schade en schande)

  geplaatst op
 • Alweer een blogger ontslagen : Rachel Mosteller, verslaggeefster bij een krant in North Carolina.
  Ze beschreef op haar weblog allerlei zaken die op het werk voorvielen. De namen van haar collega's had ze wel veranderd.

  http://www.csmonitor.com

  geplaatst op
 • @Erwin: interessant, kun je jouw verhaal toelichten?

  geplaatst op
 • Een 23-jarige student aan de politie academie is buiten functie gesteld nadat hij op www.klasb03.tk een mechanisme had beschreven om tasjesdieven aan te rijden, schrijft www.nu.nl.

  www.klasb03.tk is de site van Peter R. De Vries. waar ik het artikel niet kan terugvinden. Is het een PR-stunt of toch echt waar?

  geplaatst op
 • Als we dan toch de lijst compleet willen maken moeten we de ontslagen Google-blogger Mark Jen niet vergeten. Wisten jullie trouwens dat hij terug is?

  geplaatst op
 • Gisteren is er op MSNBC (Washingtonpost.com) een artikel over ontslagen webloggers gepubliceerd:
  When blogging gets risky

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.