Online vacaturebank verslaat krant

25 januari 2003, 09:09

Werkzoekenden gebruiken steeds vaker internet bij hun zoektocht naar een baan. Toch prefereren werkgevers nog steeds de krant als advertentiemedium.

Inmiddels gebruikt 85,4 procent van de werkzoekende een online vacaturebank, zo blijkt uit onderzoek van Vacaturebank.nl. Iets meer dan 84 procent van de respondenten gebruikt de krant om een nieuwe baan te vinden.

“De percentages liggen nu nog dicht bij elkaar, maar dat zal niet zo blijven”, voorspelt Arjan Mecklenfeld van Vacaturebank.nl. “Internet zal steeds belangrijker worden bij het vinden van een nieuwe baan. De krant zal nooit helemaal verdwijnen als bron, maar online zal zeker de boventoon voeren.”

Volgens Mecklenfeld komt dit vooral door het gemak van internet. Hij vindt het dan ook opvallend dat niet meer werkgevers gebruikmaken van online vacaturebanken.

Uit een kleinschalig onderzoek onder 127 werkgevers blijkt namelijk dat nog geen 60 procent een online vacaturebank inzet. De krant wordt door ruim 70 procent van de ondervraagde werkgevers gebruikt om nieuw personeel te vinden.

Bron:

http://www.webwereld.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!