Online vacaturebank verslaat krant

Online vacaturebank verslaat krant

Werkzoekenden gebruiken steeds vaker internet bij hun zoektocht naar een baan. Toch prefereren werkgevers nog steeds de krant als advertentiemedium.

Inmiddels gebruikt 85,4 procent van de werkzoekende een online vacaturebank, zo blijkt uit onderzoek van Vacaturebank.nl. Iets meer dan 84 procent van de respondenten gebruikt de krant om een nieuwe baan te vinden.

“De percentages liggen nu nog dicht bij elkaar, maar dat zal niet zo blijven”, voorspelt Arjan Mecklenfeld van Vacaturebank.nl. “Internet zal steeds belangrijker worden bij het vinden van een nieuwe baan. De krant zal nooit helemaal verdwijnen als bron, maar online zal zeker de boventoon voeren.”

Volgens Mecklenfeld komt dit vooral door het gemak van internet. Hij vindt het dan ook opvallend dat niet meer werkgevers gebruikmaken van online vacaturebanken.

Uit een kleinschalig onderzoek onder 127 werkgevers blijkt namelijk dat nog geen 60 procent een online vacaturebank inzet. De krant wordt door ruim 70 procent van de ondervraagde werkgevers gebruikt om nieuw personeel te vinden.

Bron:
http://www.webwereld.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.