Online streaming video net zo effectief als tv-reclame

Online streaming video net zo effectief als tv-reclame

Marketing-online.nl: Volgens een studie van Millward Brown heeft video-advertising op internet even veel impact als een commercial op televisie. Het bureau onderzocht een online campagne van Pfizer Healthcare (fabrikant van onder andere Listerine, Benadryl, Sudafed en Visine), die op de websites van MSN te zien was. MSN voorziet sinds oktober 2003 adverteerders van online streaming video-mogelijkheden via MSN Video, deze uitingen worden geïntegreerd in webpagina’s met nieuws, sport, entertainment en overige programmering.

Opmerkelijk is dat een vergelijkbaar onderzoek ook al werd gepresenteerd in 2000. Zou het hier gaan om hetzelfde onderzoek?


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Om maar te zwijgen over effectiviteit van de online methodes voor dat andere belangrijke Pfizer product Viagra! Pffff...

  geplaatst op
 • Uit een studie van Internet researchbureau Dynamic Logic blijkt dat gebruik van audio en video een hogere impact op brand awareness hebben dan andere standaard online formats als banners, skyscrapers en rectangles. Door inzet van audio/video advertenties neemt de brand awareness met maar liefst 10% toe.

  Vertoning van een video-advertentie laat op verschillende fronten significant hogere effecten zien:

  +10,0% Brand awareness
  +14.4% Message association
  +5,0% Brand favorability
  +4,8% Purchase intent

  Bron:
  http://www.dynamiclogic.com/na/research/btc/beyond_the_click_dec2004.html

  Via:
  http://www.frankwatching.com/entry_102.php

  geplaatst op
 • Ultimate Productions heeft het product Studio Star ontwikkeld, zodat videomarketing op evenementen, beurzen en bedrijfsfeesten als een standaard product zeer toegankelijk wordt.

  Bron: http://www.ultimateproductions.nl

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.