Online spelers SWAT 4 blokkeren advertenties

Online spelers SWAT 4 blokkeren advertenties
, Carl Mangold

Spelers van het spel SWAT 4 - een spel waar ze $50 voor betaalden - hebben ontdekt dat dit spel allerlei informatie (zoals speeltijd en spelerID) naar de Massive servers stuurt, en gedurende het spel continu allerlei advertenties ophaalt en toont. En dat vinden ze niet zo leuk.

“A single HTTP request is sent by our game client to signify that the game has ended. A timestamp and our session/gamer ids are sent. This sort of information gives the advertisers a more complete idea of how long we play, and at what times of the day, and enough information for them to calculate any patterns. They could even determine what levels are more popular and maybe charge more for advertisers to get advertising space in these levels.”

“The most shocking part was next. The client contacted madserver to tell the advertisers how long the gamer spent with each advert in their view. This is mapped to the gamer id, so they know which player in the game saw the advert, and when, for how long, and from how far away (by virtue of the size attribute). Even the average viewing angle is passed back.”


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • Dit is precies de valkuil waar partijen als Massive in gaan vallen. Het dynamisch serveren van advertenties in games is eenvoudig te blokken. Als je een pop-up killer kan maken kan je ook een dynamische ingame ads killer maken. Dit soort herkenbaar gedrag van de consument die controle wil plus het feit dat de meeste grote publishers geen heil zien in dynamische advertenties (waardoor bereik moeilijk te realiseren is) zal het voor deze partijen erg lastig maken om te overleven.
  Daarnaast is het dynamisch plaatsen van advertenties toch ook weer gebaseerd op een push model, het wordt pas echt interessant als je de spelers de keus geeft zelf dynamisch bepaalde onderdelen in de game in te brengen.

  De average viewing angle wordt overigens gemeten vanwege het feit dat deze partijen claimen advertenties die binnen een bepaalde hoek vallen die slecht zichtbaar is niet af te rekenen.

  geplaatst op
 • Simpel dus:
  Door in je game advertenties te activeren (op de muren of tanks die je gaat opblazen) wordt je beloond.... kijken wat er dan gebeurd... nu nog iets inbouwen waardoor je de juiste ad moet kiezen voor het optimale resultaat.... ADgaming.

  geplaatst op
 • Best interessante informatie die er werd bijgehouden van de spelers. Begrijp dat het niet fijn is om erachter te komen dát het loggen gebeurt, maar zou wel eens weten hoe dit gecommuniceerd wordt. Zou er een extra hoofdstuk zijn toegevoegd aan de handleiding met het kopje 'wij houden alles in de gaten'?

  geplaatst op
 • Waar blijven de opt-in mogelijkheden voor games waar de games de helft kosten als de gamers toelaten dat er informatie bijgehouden wordt en gericht geadverteerd wordt? Een gat in de markt. Het kan zowel voor gamer als adverteerder interessant zijn. De in-games ad blockers laten volgen mij niet lang op zich wachten, dus de adverteerders zullen 1 of meer stappen vooruit moeten denken. Er zijn mogelijkheden voor ingame characters die volledig gekleed zijn volgens de voorkeuren van de gamer en die rondlopen in een wereld met abri´s en TV commercials die specifiek op hen gericht zijn. Smith goggles dragende, Palmtop bedienende en Nike dragende politie agenten, die vechten tegen de Pringles poppende, Samsung telefonerende criminelen die hun lege Coca Cola blikjes naar die zelfde agenten toe smijten.

  World full of opportunities

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.