Online dienstenveilingen in opmars

11 december 2005, 11:39

NRC Handelsblad heeft afgelopen vrijdag in een groot artikel aandacht besteed aan Leadz.nl, een online dienstenveiling. Slim concept waarbij ik me afvroeg waarom ik het zelf niet heb bedacht.

Via Leadz.nl kunnen particulieren hun klussen ‘openbaar aanbesteden’ en kunnen geinteresseerde bedrijven een bod doen om de klus te mogen uitvoeren. Sinds een halfjaar is Leadz.nl in de lucht. Inmiddels staan er zo’n 500 bedrijven ingeschreven, zijn er 600 opdrachten geplaatst en zijn er bijna 100 deals gesloten, ter waarde van ongeveer 130.000 euro. De eigenaars van Leadz.nl ontvangen 2 procent commissie.

Leadz.nl is overigens niet uniek. Inmiddels zijn er in Nederland tal van online dienstenveilingen zoals rittenveiling.nl, zorgveiling.nl, bobex.nl en klusbieder.nl. Leadz.nl is voor zover ik kan beoordelen wel de meest uitgebreide dienstenveiling.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

6 Reacties

  Peter Bonjernoor

  Damn – daar gaat mijn idee…


  11 december 2005 om 13:22
  pgarama

  Wat mij vaak opvalt is dat op traditionele veilingsites als marktplaats en speurders ook vaak diensten worden aangeboden/gevraagd. Zoek maar eens op webdesign op marktplaats.nl. Ik denk dat leadz.nl met wat meer promotie best groter kan worden.


  11 december 2005 om 20:37
  Jan Polleman

  Als ik de prijzen bekijkt dan blijkt dat klusbieder.nl verruit de goedkoopste is. Wel vind ik dat bij leadz er meer categorieen zijn.

  Bij klusbieder.nl weet je van te voren wat je kwijt bent aan deze dienstverlening. Ik vraag me trouwens wel af of zulke sites de kwaliteit van de dienstverlening negatief beinvloed? Mijn ervaring was goed, maar is dit in het algemeen zo?


  16 december 2005 om 09:32
  klusjesveiling.com

  Het idee bestond al. Klusjesveiling.com: de handelplaats voor uw klusopdrachten.

  Wij bieden nog meer mogelijkheden, zoals transparantie tijdens het biedingsproces, intern forum om met elkaar te communiceren, automatisch signalering naar zowel opdrachtgever als opdrachtnemer, etc. etc.

  en tegen een lager commissietarief nl. 1,5 %


  29 december 2005 om 21:50
  Diederik

  Grappig Marco, kom nu pas deze posting tegen over leadz, waar ik mede-oprichter van ben. zal er wel mee te maken dat ik sinds september vorig jaar geen partner meer ben en jouw bericht is van december. bedankt in ieder geval nog voor het compliment over het idee. het lijkt heel slim, hoewel het ook weer zo voor de hand lijkt te liggen. maar ja, zo gaat dat met die dingen.

  binnenkort kom ik met een nieuw initiatief. keep you posted!


  19 april 2006 om 19:17
  edo

  met klus-sites heb ik al ervaring, de beste vind ik op dit moment, KLUSBUSTER.nl het is vrij open en er wordt goed op klussen geboden waardoor je echt kunt kiezen uit de juiste klusser(met of zonder referentie(s))

  groet edo


  2 december 2006 om 14:22

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!