Online aankopen overschrijden miljard

5 januari 2004, 10:17

Nederlanders hebben vorig jaar voor het recordbedrag van 1,2 miljard euro gekocht via het internet.

Dat schat directeur Wijnand Jongen van Thuiswinkel.org, de branchevereniging van webdetaillisten. Het cijfer zou betekenen dat er 27 procent meer online is gewinkeld dan in 2002, meldt De Telegraaf. ?De nonfood-detailhandel in Nederland zet op jaarbasis ongeveer 50 miljard euro om. Dus het web begint een omvang te krijgen waar serieus rekening mee moet worden gehouden?, denkt Jongen.

Hij verwacht dat internet de komende jaren verder terrein zal winnen. ?De stijgingspercentages zullen echter wat lager uitkomen?, aldus de directeur. ?Er zijn een paar ontwikkelingen die in ons voordeel werken. Steeds meer mensen laten de computer constant aanstaan omdat ze een adsl-verbinding hebben. Daarnaast is voor tieners internet een automatisme. Zij weten niet anders.?

Jongen wil ook kwijt dat de branche zelf hard heeft gewerkt aan zijn imago. ?De wildwest-jaren zijn achter de rug en ook het betalen via internet wint aan vertrouwen.?

Bron: Adformatie

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!