On demand video steeds vaker via smartphone

14 april 2022, 10:30

Kortje tussendoor maar enorm relevant voor schermadverteerders. Televisie blijft namelijk met afstand het populairste apparaat voor on-demand videocontent, maar smartphones worden wereldwijd steeds populairder, blijkt uit gegevens van videoanalysebedrijf NPAW, dat daarover cijfers uit de hele wereld verzamelt. Dat heeft uiteraard gevolgen voor adverteerders die rekening moeten houden met het scherm waarover een consument gebogen zit of mogelijk meerdere, zoals bij streaming naar tv het geval is.

Twee vijfde (41%) van de consumptie van video-on-demand content vindt plaats op een aangesloten tv-apparaat en dat cijfer is het afgelopen jaar stabiel gebleven. Ter vergelijking: smartphones nemen nu een kwart van het aandeel in (26%) en dit aandeel is gestegen van 21% in het voorgaande jaar, wat de grootste stijging op alle apparaten vertegenwoordigt.

Kijken op een laptop of zelfs desktop gebeurt steeds minder vaak: PC-video-on-demand-consumptie staat nog op de derde plaats, maar zag de grootste daling, met 12% in het vierde kwartaal van 2021. Voor merken die digitale video gebruiken, kan de populariteit van het delen van accounts een aantal uitdagingen met zich meebrengen als het gaat om targeting en personalisatie. Ook het brede aanbod aan platformen, met een publiek van gemiddeld vijf personen, kan een uitdaging zijn.

De consumptie van digitale video’s stijgt sterk en adverteerders verschuiven hun budget dienovereenkomstig. WARC Data zegt te verwachten dat de uitgaven voor OTT-videoadvertenties dit jaar met 20% zullen groeien, waarbij direct-to-consumer-merken een belangrijke rol spelen. Dit komt doordat lineaire tv-reclame steeds vaker een kleinere groep mensen bereikt.

In Nederland zijn ongeveer 130 mensen Register Marketeer. Een aantal van hen blogt (via Marketingfacts en NIMA.nl) over ontwikkelingen in marketing, events over strategische marketing en post ook recensies over marketingliteratuur. De titel NIMA Register Marketeer is een Europees kwaliteitskeurmerk voor topmarketeers. De titel is in 1992 in het leven geroepen en om gecertificeerd te kunnen worden als RM, met het bijbehorende recht de titel te mogen voeren, moet je als marketeer aan een aantal eisen voldoen. Ze zijn werkzaam op strategisch marketingniveau en moeten hun kennis en ervaring jaarlijks te actualiseren. Elke vijf jaar worden Register Marketeers opnieuw beoordeeld. Voor strategen in marketing zijn de officiële titel en de certificering van grote waarde. Zowel voor binnenlandse als buitenlandse bedrijven staat de titel Register Marketeer garant voor zeer brede en actuele kennis en ervaring op strategisch marketingniveau. Meer weten over NIMA Register Marketeers?

COMMUNITY
Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!

Welke nieuwsbrief