Omzet online reclame stijgt 2,3 procent

12 april 2003, 06:57

De omzet binnen online reclame in de Verenigde Staten is voor het tweede achtereenvolgende kwartaal gegroeid. Het Interactive Advertising Bureau (IAB) meldt een toename van 2,3 procent over het vierde kwartaal. De cijfers betekenen wederom een opsteker voor de branche, nadat eerder Yahoo goede resultaten bekend had gemaakt.

Yahoo behaalde in het eerste kwartaal 38 procent meer omzet bij de afdeling Marketing Services, de tak die verantwoordelijk is voor de diverse vormen van online reclame op de sites van Yahoo. De groei werd door het bedrijf toegeschreven aan algehele groei in de markt, maar ook aan de toenemende verkoop van pay-per-click reclame. De resultaten van Yahoo waren goed, de omzet groeide met 47 procent tot 282,9 miljoen dollar, en het bedrijf wist het verlies van 53,6 miljoen dollar vorig jaar om te buigen in een winst van 46,7 miljoen dollar.

Het goede nieuws over online reclame uit de cijfers van Yahoo werd op de beurs meteen opgepikt. De koers van DoubleClick, de grootste leverancier van technologie voor het plaatsen van online reclame, steeg donderdag met 11,6 procent. “De sector heeft het al enkele jaren moeilijk, dus ieder positief bericht heeft de neiging om de koers van DoubleClick omhoog te stuwen”, aldus analist David Doft van CIBC World Markets Corp tegenover Reuters.

Het goede nieuws bleef echter aanhouden met de omzetcijfers aan online reclame in de Verenigde Staten in het vierde kwartaal, zoals die zijn vergaard door het Interactive Advertising Bureau (IAB) samen met PricewaterhouseCoopers. De omzet bleek in vergelijking met het derde kwartaal gestegen met 2,3 procent tot een bedrag van 1,5 miljard dollar. In in het derde kwartaal was er ook sprake van – een bescheiden – omzetgroei, met 1 procent. Toen werden zeven kwartalen met alleen maar omzetdaling voor het eerst omgebogen. Over geheel 2002 liep de omzet binnen online reclame in de Verenigde Staten nog wel terug, met zeventien procent tot 5,9 miljard dollar.

Bron:

http://www.emerce.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!