Omroep kan korten op 747AM en internet

15 juni 2003, 18:47

De publieke omroep kan drastisch bezuinigen op de actualiteitenprogramma’s, de omroeporkesten, internetactiviteiten en op de Telefilms. Radio 747 AM kan worden opgeheven, staat in nog vertrouwelijke bezuinigingsvoorstellen van onderzoeksbureau McKinsey.

De budgetten van de actualiteitenprogramma?s op tv kunnen met 30 procent worden ingekrompen, maakte Nova gisteravond bekend.

Het onderzoeksbureau heeft minimum- en maximumscenario’s opgesteld. In het minimumscenario voor de omroeporkesten verdwijnen het Radio Symphonieorkest en het Metropole Orkest. Dat levert een besparing op van 39 procent, ofwel 12,4 miljoen euro. In het maximumscenario wordt ook het Radio Kamerorkest afgeschaft. De actualiteitenrubrieken moeten studioruimte, faciliteiten en redacties delen. Er moet een onafhankelijke redactiechef komen, die de leiding heeft over de drie rubrieken. Samenvoeging levert een bezuiniging op van 10,9 miljoen euro.

Overigens vindt de Tweede Kamer dat de Wereldomroep moet worden ontzien. Gisteren werd bekend dat McKinsey adviseerde dat de Wereldomroep (wederom) fors moet bezuinigen en min of meer overbodig is. Joop Atsma (CDA) is het daar absoluut niet mee eens en vindt dat er vooral bij Publieke Omroep bezuinigd moet worden. Hij denkt een grote Kamermeerderheid voor zijn standpunt te vinden.

Bron:

http://www.adformatie.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!