Omroep kan korten op 747AM en internet

Omroep kan korten op 747AM en internet

De publieke omroep kan drastisch bezuinigen op de actualiteitenprogramma’s, de omroeporkesten, internetactiviteiten en op de Telefilms. Radio 747 AM kan worden opgeheven, staat in nog vertrouwelijke bezuinigingsvoorstellen van onderzoeksbureau McKinsey.

De budgetten van de actualiteitenprogramma?s op tv kunnen met 30 procent worden ingekrompen, maakte Nova gisteravond bekend.

Het onderzoeksbureau heeft minimum- en maximumscenario’s opgesteld. In het minimumscenario voor de omroeporkesten verdwijnen het Radio Symphonieorkest en het Metropole Orkest. Dat levert een besparing op van 39 procent, ofwel 12,4 miljoen euro. In het maximumscenario wordt ook het Radio Kamerorkest afgeschaft. De actualiteitenrubrieken moeten studioruimte, faciliteiten en redacties delen. Er moet een onafhankelijke redactiechef komen, die de leiding heeft over de drie rubrieken. Samenvoeging levert een bezuiniging op van 10,9 miljoen euro.

Overigens vindt de Tweede Kamer dat de Wereldomroep moet worden ontzien. Gisteren werd bekend dat McKinsey adviseerde dat de Wereldomroep (wederom) fors moet bezuinigen en min of meer overbodig is. Joop Atsma (CDA) is het daar absoluut niet mee eens en vindt dat er vooral bij Publieke Omroep bezuinigd moet worden. Hij denkt een grote Kamermeerderheid voor zijn standpunt te vinden.

Bron:
http://www.adformatie.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.