Olaf Koens (Correspondent): “Ik blijf niet lang meer in Rusland, ik ben aan het afronden.”

20 april 2015, 14:00

Na tien jaar te hebben gewerkt als correspondent in Rusland en de voormalige Sovjet-Unie vindt journalist Olaf Koens het tijd voor een nieuwe uitdaging.

“Ik blijf niet lang meer in Rusland, ik ben aan het afronden”, vertelt hij op 7 Ditches TV. “Ook al heb ik een band met Rusland, je moet niet te lang willen blijven”, weet hij. “Ik voel dat ik moet gaan, ook al kan ik nog zoveel doen.”

Koens zegt daarom dat hij nog dit jaar vertrekt. “Dat kan naar elke plek behalve Rusland zijn”, antwoordt hij op de vraag waarheen.

In 2014 werd hij door vaksite Villamedia uitgeroepen tot Journalist van het Jaar, mede door zijn verslaggeving over rampvlucht MH17. De prijs won hij naar eigen zeggen “vanwege het jaar.”

En ook al werkt Koens in conflictgebieden, hij neemt ‘ingecalculeerde risico’s’. “Ik spreek de taal, ken het gebied en weet waar er geschoten wordt”, aldus de correspondent. “Ik houd ontzettend van mijn werk. Maar ik zou er niet dood voor willen gaan.”

Leuk land

Rusland is volgens Koens tegenwoordig overal herrie aan het schoppen. “Voor het conflict met Oekraïne was het best een leuk land”, vindt hij. “Uiteindelijk voert het Westen geen oorlog tegen Rusland, maar andersom is dat wel zo.”

En dat komt volgens de journalist mede doordat de Russen terug willen naar de tijd van de Sovjet Unie – toen de angst en ontzag voor het land regeerden.

“Ik heb me altijd afgevraagd hoe de Duitsers zomaar achter Hitler zijn aangelopen, maar in Rusland heb ik geleerd hoe goed propaganda werkt. Het Westen is altijd de vijand, ook op sociale media.”

Ronnie Overgoor
Directeur/eigenaar bij 7DTV

Als genomineerd dagvoorzitter van het jaar behoort Ronnie tot de top van Nederland. Met zijn energiek enthousiasme, aanstekelijke humor, scherpte en ontspannen interactie scoort Ronnie consequent zeer hoge ogen op congressen, evenementen en award uitreikingen. Daarnaast is Ronnie een interviewer met een eigen stijl. Hij is voorbereid, nieuwsgierig en switcht razendsnel tussen serieuze vragen en scherpe humor. Hij houdt van open en echte gesprekken, waarbij hij degene die hij interviewt altijd in zijn of haar waarde laat. Scherp, maar altijd met respect als vangrail. Ronnie heeft meer dan tien jaar ervaring in het interview vak, op het podium voor live publiek als ook voor de tv camera’s van bijvoorbeeld 7DTV.

Categorie

2 Reacties

    Bolle Boer

    Het Westen is altijd de vijand – Ook op sociale media . . . . .

    En in onze media is er natuurlijk wel een eerlijk en neutraal beeld, die zowel de Russische als Amerikaanse ideeen volop respecteert. Laat me niet lachen.


    10 mei 2015 om 08:18

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!