OKDeal: Marktplaats voor diensten

OKDeal: Marktplaats voor diensten
,

Emerce maakte er al melding van. OKdeal is deze week in alle stilte gelanceerd. Het is een site waar mensen om diensten kunnen vragen, bijvoorbeeld hulp bij het bijhouden van de tuin, het repareren van de tv, of het vinden van een goedkoop vliegticket. Ik vind dit typisch zo’n voorbeeld van ‘Sjit, waarom heb IK daar niet aan gedacht!’. Het idee is simpel maar heeft volgens mij grote kans van slagen als bedenker Thijs Bosma snel bereik weet te realiseren. Ik ben benieuwd of dit zo’n site is die over een paar jaar een paar miljoen waard is…


Geplaatst in

DelenEr zijn 11 reacties op dit artikel

 • Dat zelfde denk ik ook. Goed bedacht en waarom heb ik het niet gedaan.
  Deze vorm; waar je als klant een dienst vraagt en dan kan de aanbieder een bod, bestaat volgens mij ongeveer een jaar in Duitsland en toen ik er van hoorde liep het als een trein. Het bod is openbaar en zo kan de volgende aanbieder onderbieden. Als vrager van de dienst kun je zo de goedkoopste aanbieder kiezen. Dit lijkt me typisch nederlands afgaan op de goedkoopste.
  Ik kan alleen niet zo snel de website vinden, sorry.

  geplaatst op
 • Die link werkt gewoon bij mij naar www.okdeal.nl

  geplaatst op
 • Ik kan hier niet zo laaiend enthousiast over zijn. Dit werkt alleen als het heel strak georganiseerd en gemoderate wordt.

  Vergelijkbare initiatieven bestaan al heel lang op het gebeid van ICT, zoals http://www.freelance.nl/ en http://www.job2do.nl

  Daar zie je ook dat men op een gegeven moment afhaakt om nog te reageren omdat er beunhazen tussen zitten die voor 5 Euro een complete website maken met CMS etc.

  geplaatst op
 • Tijdje terug is http://www.dienstennet.nl/ gelanceerd.
  Hetzelfde idee.

  geplaatst op
 • Beslist niet origineel, http://www.dienst.nl bestaat al een tijdje... :)

  geplaatst op
 • Nou lijkt kritiek leveren misschien wel mijn tweede natuur, maar OK,Deal vind ik dusdanig zwak uitgevoerd dat ik de ophef werkelijk niet snap. Het ontbeert elke vorm van een zoekfunctie of regiobepaling, je kunt niet op de hoogte blijven van nieuwe klussen, de rubrieksindeling is veel te summier en de navigatie beroerd. Deze marktplaats is een knutselproject in de beginnerscategorie.

  Het voegt dan ook niets toe aan de vele alternatieven die al bestaan. Naast de bovenstaande voorbeelden is onlangs bijvoorbeeld ook Leadz gelanceerd, zijn er tevens de sites Casius, Zoekeenmannetje.nl, De Koppelaar en Klussenbank.nl, en worden op marktplaatsen ook massaal klussen aangeboden.

  geplaatst op
 • @ Anders,
  Je hebt wel gelijk. Het enige tegenargument is dat men onmogelijk op de hoogte kan zijn/blijven van alle initiatieven. Waarschijnlijk denken een aantal mensen oprecht dat het de eerste site voor diensten is.
  Je moet ook maar net de tijd hebben om allerlei ontwikkelingen op het net te volgen.

  geplaatst op
 • Deze kritiek is niet helemaal terecht. ok,deal werkt wel makkelijk en simpel vind ik. Geoon simpel zoals marktplaats ook ooit begon.Dat is wat mensen willen. De klussenmarkt kan gigantisch worden, ik begrijp dit initaitief wel.

  geplaatst op
 • Als mensen denken dat dit de eerste site op dit gebied is, dan doen die andere sites misschien niet genoeg aan naamsbekendheid.

  geplaatst op
 • Zie zo ook de nieuwe site www.uwdienst.nl Ik vind die wel een stuk overzichtelijker en gebruiksvriendelijker. Lekker makkelijk zoals marktplaats.nl!

  geplaatst op
 • Als bouwer van KlusKontakt wil ik ook graag even reageren.
  Eigenlijk zijn alle makers van diensten-sites niet zo erg origineel. We kijken het allemaal af van marktplaats en soortgenoten. Wat ik echter daar miste is het zeer gericht zoeken naar klussers, vooral per lokatie. Als ik een kapotte fietsband heb ik Groningen is het niet handig iemand in Maastricht te vragen hem te repareren.
  En zo kijkt marktplaats naar onze ideeën: toen ik in sept. 2004 het zeer gericht op postcode zoeken introduceerde, was marktplaats er als de kippen bij dit idee over te nemen. Leven en laten leven lijkt me, en je eigen site zo effectief mogelijk maken. Ik vind de claim 'ik was de eerste' persoonlijk wat kinderachtig.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.