NS komt met draadloos internet op het station

14 juni 2005, 04:36

Treinreizigers kunnen binnenkort tegen betaling draadloos internetten op dertig stations. Ze kunnen vanaf dinsdag terecht op Utrecht Centraal, de maanden daarop volgen de andere stations. De Nederlandse Spoorwegen werken hierbij samen met KPN. De bedrijven hopen dat later draadloos internet, het zogenoemde WiFi, ook in de treinen beschikbaar komt.

De NS-reizigers kunnen op de stations een kraskaart kopen met een code waarmee ze met hun laptop op het internet kunnen inloggen. De kosten lopen uiteen van 5 euro voor een uur tot 30 euro voor een maand toegang. Overal op de stations, dus ook op de perrons en in de stilstaande treinen, kunnen reizigers het internet op.

Tot de stations waar straks internet beschikbaar is, behoren onder meer Amsterdam Centraal, Den Haag Centraal, Leiden Centraal, Schiphol, Eindhoven, Nijmegen en Groningen.

Bron: ANP

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!