NIKI.nl nieuwbouw data op Google Maps

10 augustus 2009, 03:41

Er begint steeds meer rumoer te ontstaan rond de integratie van huizendata via Google Base richting Google Maps. Zo publiceerde Hyped onlangs het artikel: Google komt met huizensite. Concurrent voor Jaap en Funda? Hopelijk gaat Google binnenkort ook Nederland in staat stellen gebruik te maken van de leuke manier van zoeken via Maps.

Om je de lol van het zoeken via Maps niet te onthouden hierbij een korte screencast hoe de data (nieuwbouw huizen) van NIKI op Maps getoond wordt:

Google geeft aan dat er veel meer via Google gezocht wordt op onroerend goed, dus het is niet verwonderlijk dat zij zich hierin ook actiever gaan opstellen, ook in de Nederlandse markt. Benieuwd in hoeverre dit bedreigend is voor Jaap en Funda of wellicht is dit juist een nieuwe kans voor deze partijen om nog meer traffic naar hun site te krijgen. Google wordt erin ieder geval beter van want dat zal weer een aardige duit in het advertentiezakje van de onderneming uit Mountain View brengen. Via Nieuwland een overzicht van een aantal andere leuke toepassingen van de mogelijkheden die Maps biedt.

Specialist in interactieve communicatietoepassingen m.b.t. vastgoed en nieuwbouw in Nederland. Ik schrijf o.a. via mijn blog www.nieuwbouw20.nl over bedrijven, nieuwe internettoepassingen en websites. Bovendien worden er nieuwe inzichten, campagnes, personen en bedrijven behandeld die zich in de bouw- en ontwikkelingsbranche onderscheiden. Volg mevia @nieuwbouw20 of @fundament

Categorie
Tags

5 Reacties

  Paul Hottinga

  Logische stap, zijn dit exclusieve deals die Google sluit of kunnen meerdere partijen hun data ontsluiten van Maps?


  10 augustus 2009 om 04:53
  Hans Voorn

  Ik heb overlegt met Google en ze willen in NL voorlopig niets met Real Estate doen.

  Groet, Hans Voorn

  JAAP.NL


  10 augustus 2009 om 08:44
  dino

  toch ook maar in de Real Estate?!?!


  10 augustus 2009 om 21:30

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!