Nieuwsconsumenten vallen in zes categorieen

Nieuwsconsumenten vallen in zes categorieen

Uit onderzoek van mediagedrag en maatschappelijke ontwikkelingen leidt het Britse onderzoeksbureau MORI zes typen nieuwsconsumenten af.

All-Rounders, een derde van de bevolking, hebben een brede, maar niet altijd diepgaande interesse in alle soorten nieuws, van lokaal tot internationaal en van triviaal tot serieus. Ze behoren tot de lagere inkomensklasse en kijken veel televisie. De Ho-Hums (20%) kijken ook veel tv, maar zijn vooral jonge vrouwen met belangstelling voor roddels over bekende personen. Newshounds (14%) zijn het tegenovergestelde van Ho-Hums. Zij zijn goed opgeleid, van middelbare leeftijd en ware `nieuwsjunkies`. Actualiteiten, zakelijk en financieel nieuws hebben hun voorkeur. Early Birds (13%) zijn koppensnellers die het nieuws in hapklare brokken tot zich nemen. Technos (12%), vooral mannen tussen de 20 en 45, zoeken financieel en zakelijk news-on-demand, houden van sportnieuws en interviews met experts en dat alles op een tijd die henzelf het beste uitkomt. Night Owls tenslotte (8%) zijn jonge en relatief laag opgeleide vrouwen die vooral in de avond behoefte aan nieuws hebben via tv, radio, kranten of internet. of internet.

Bron:
Marketing Week p. 26, 1,5 p.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.