Nieuwe terugvindservice: 1-2return.com

22 oktober 2003, 06:32

Met de nieuwste Internet-service, genaamd 1-2return.com, kunnen bedrijven en consumenten snel en onburocratisch verloren eigendommen terugkrijgen en ook waardevolle items beschermen tegen diefstal. Of het nu gaat om een sleutelbos of gsm telefoon, laptop of organizer, koffer of tas, in het dagelijkse leven maar ook tijdens zakenreizen en vakanties gaan vaak eigendommen verloren.

Zonder politie of afdeling ?gevonden voorwerpen?

In nog geen 20% van de gevallen bereiken verloren eigendommen op dit moment weer de rechtmatige eigenaar en dan uitsluitend indien deze goederen zijn voorzien van uitgebreide gegevens, aldus Frans van Meetelen mede-ontwikkelaar van het 1-2return concept. Zo goed als iedereen is bereid om gevonden voorwerpen aan de rechtmatige eigenaar terug te bezorgen zonder het vele werk en tijd dat hiermee gemoeid gaat.

Succesfactor boven de 80%

Het gepatenteerde systeem van stickers, labels en sleutelhanger markeringen zorgt ervoor dat het gevonden voorwerp zonder tussenkomst van de politie of afdeling ?gevonden voorwerpen? bij de eigenaar terugkomt.

Een eenvoudig en doeltreffend systeem

Het systeem lijkt kinderlijk eenvoudig en dat is het eigenlijk ook. De klant voorziet zijn kostbare bezit van de speciale sticker, sleutelhanger of label, die voorzien is van een speciale code. Deze code dient men ??nmalig en kostenloos via de website www.1-2return in te voeren, met alleen een email adres. Deze blijft vervolgens 3 jaar zonder verdere kosten in de database bewaard.

De teksten, codenummers en logo?s zijn via een speciaal proced? op de materialen gelaserd zodat ze minimaal 3 jaar zichtbaar blijven. Aansluitend is de registratie noodzakelijk, die een geldigheid van 3 jaar garandeert. Hierna kan men, indien het product nog steeds wordt gebruikt, deze periode verlengen.

Indien dit artikel verloren en daarna gevonden wordt gaat de vinder naar de website en tikt de code in. De eigenaar wordt dan automatisch via zijn email adres ge?nformeerd, geheel anoniem.

Extra beveiliging voor laptops

Om ook preventief te werk te gaan heeft 1-2return een speciaal ijzeren schildje dat door middel van speciaal bijgeleverde lijm op een laptop wordt bevestigd. Hierbij is het principe hetzelfde als bij de normale stickers met als verschil dat indien men het schildje verwijdert er een ?tatoeage? effect achterblijft in de behuizing van de laptop. Hierop staat dan in het rood te lezen ?gestolen apparaat? of ?stolen property?. Deze waarschuwing staat uiteraard ook op het schildje zodat hier een preventieve werking van uit gaat.

Ook voor kleding en de golfsport

Met name winterjassen laat men nog wel eens ergens hangen of liggen. Ook kinderen, wiens modieuze winterjacks niet altijd goedkoop zijn, gebeurt dit nog wel eens. In sommige kleding zit een labeltje waar je naam en adres kunt invullen echter een weldenkend mens zal dit niet snel invullen omdat in dezelfde jas ook weleens sleutels kunnen zitten. Ook voor deze problematiek heeft 1-2return de oplossing. Een speciaal label, voorzien van dezelfde gegevens als de stickers, kan door middel van een strijkbout aan de binnenkant van de jas worden aangebracht. Hierdoor kan ook kleding anoniem en gemakkelijk worden terugbezorgd.

Ook de beste golfer laat weleens een club liggen op ??n van de holes. 1-2return heeft een speciale golfset zodat de golfer de volgende keer niet zonder zijn ijzer 3 of houten 1 hoeft te spelen.

Junior pakket

Speciaal voor kinderen bestaat het zgn. ?Junior pakket?. Hierin zit een aantal kleine stickers, voor o.a. de portable telefoon, portable cd-speler, paardrijlaarzen, fiets, schooltas. Deze junior pakketten zijn te verkrijgen bij de Next Door Basics Junior Stores in Amsterdam en omstreken.

Interessant reclame object

De stickers, labels alswel de sleutelhangers zijn in het Nederlands en in het Engels bedrukt, zodat er binnen of buiten Nederland gemeld kan worden. De website www.1-2return.com is zelfs per 24 oktober drietalig, Nederlands, Engels en Duits. Het is immers wereldwijd te gebruiken..

Voor zakelijke klanten kan men de stickers, labels en sleutelhanger markeringen ook laten voorzien van een logo hetgeen het een leuk en zeer nuttig geschenk maakt. Hierdoor wordt de gebruiker jarenlang aan het bedrijf herinnerd.

Speciaal voor de kerstdagen zijn er nu sleutelhanger markeringen in een speciale luxe cadeau verpakking verkrijgbaar. Gezien het feit dat de gebruikelijk kerstpakketten fiscale problemen opleveren is dit niet alleen een leuke maar zeker een veilig kado dat door velen zeer gewaardeerd zal worden.

Bron: www.1-2return.com

Alex Stil
CEO bij Reddion

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!