Nieuwe Robbie Williams kost $54

Nieuwe Robbie Williams kost $54
, Carl Mangold

Het nieuwste album van Robbie Williams gaat - flink verkleind - over de toonbank voor $54.

Voor die $54 krijgt de ware fan het album op een memory card, die ze in haar mobiele telefoon kan afspelen. De mateloos ouderwetse CD-versie kost minder dan 1/3 daarvan.


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • Interessant!

  Hoorde vandaag nog een aardig verhaal van Michael Moon over de introductie van de cd-speler. Het lukt Philips destijds maar niet om de cd-speler aan de man te brengen. Miljarden gespendeerd aan ontwikkeling en marketing met als resultaat slechts enkele tienduizenden verkochte cd-spelers. Een mega-flop dus.

  Dire Straits, die destijds werkte aan het album "Money for nothing", werd vervolgens gevraagd wat ze dachten te gaan verdienen met de verkoop van de nieuwe lp (u weet wel). Antwoord was 2 miljoen dollar waarop ze vervolgens een bod is gedaan van 5 miljoen dollar als ze het nieuwe album alleen op cd zouden uitbrengen. Zoals we inmiddels weten hebben ze dit bod geaccepteerd en het resultaat was dat in no-time de cd-spelers over de toonbank vlogen. Men wilde koste wat het kost de nieuwe cd van de Dire Straits kunnen afspelen. Slimme marketingstrategie om via gedragsbeinvloeding een produkt aan de man te brengen. Dus niet schreeuwen hoe goed je produkt wel niet is. Nee, gewoon zorgen dat ze je produkt moeten/willen kopen.

  Pin me niet vast op de exacte cijfers; het gaat om het marketingprincipe :-)

  geplaatst op
 • Tja, in dat geval gaan ze hier dus de mist in door het WEL ook aanbieden van de CD-versie. En als ik 't me goed herinner, was die Dire Straits CD destijds ook al niet duurder dan een ouderwetse LP...

  geplaatst op
 • Volgens mij was de cd 'money for nothing' net zo duur als de elpee.
  Michael Moon heeft je beneveld met romantische marketing verhalen.
  Marco: praat eens over Anastacia. Een markering hype MET een verhaal.:-))))))))))

  geplaatst op
 • LP en CD waren inderdaad ook net zo duur; waar het om gaat zijn de inkomsten die Dire Straits heeft gekregen voor het uitbrengen van het album. Bovendien gaat het ook om het marketingverhaal. Wel goed lezen de volgende keer EJ!

  En wat is het verhaal van Anastacia? Anders dan dat ze zichzelf prima heeft verkocht.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.