Nieuwe media studiereis in China van start

Nieuwe media studiereis in China van start
, ING Groep
@evr

Veertig nieuwe media ondernemers en online strategen maken momenteel een studiereis in China georganiseerd door InterimIC en Marketingfacts. De eerste tweets en foto’s op Flickr rollen inmiddels vanuit China binnen. Na de jetlag valt het voor sommigen overigens niet mee de aandacht er bij te houden tijdens de speech van de consul die voor verbetering vatbaar is.

De rest van het programma voor de komende dagen belooft gelukkig een stuk boeiender te worden.


In het reisgezelschap bevinden zich vertegenwoordigers uit talloze hoeken van de mediabranche waaronder omroepen, filmstudio’s, telco- en gamebedrijven, maar ook trendwatchers, marketingmanagers, bloggers en zelfstandige internetondernemers. Onder hen o.a. Vincent Everts (PCzapper), Roeland Stekelenburg (NOS), William Valkenburg (NPO), Erik Huizer (Technicolor), Elvire Jaspers (Heineken), Marco van Veen (Heineken), Marc van der Chijs (Spill Group Asia en oprichter Tudou) en ‘onze’ Marco Derksen. 

Tijdens het vijfdaags bezoek aan Shanghai zal de delegatie bedrijven op gebied van games (Ubisoft, Spill Group, Giant Interactive Group), mobiel (China Mobile, Call Me, Plenware), lokale vestigingen van reclamebureaus (TBWA, BBDO, CIC) en enkele multinationals (Philips, Nokia, Nike) bezoeken.

In Nederland zijn niet al deze ondernemingen even bekend terwijl het in China marktleiders zijn. Internetvideobedrijf Tudou is bijvoorbeeld vijf keer groter in kijktijd dan YouTube. China Mobile is het grootste telecombedrijf op aarde (3 keer groter dan Vodafone). En Zhengtu een onlinespel wat tot de populairste van China behoort is goed voor voor meer dan 1 miljoen gelijktijdige spelers. 

Door een aantal deelnemers zullen er dagelijks videoverslagen en interviews worden opgenomen die dezelfde dag op www.chinareis2008.nl beschikbaar worden gesteld voor herplaatsing.


DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • @vangeest moet niet zeuren ;-) Presentatie van consul was prima; maar na twee dagen zonder slaap (we hebben door de vlucht een nacht overgeslagen), was het wellicht wat zwaar voor sommigen om het te volgen. Dan moet je als spreker van goede huize komen wil je dan 40 mensen blijven boeien.

  Ga zo trouwens maar eens slapen; eerst nog even een fotootje van uitzicht vanuit mijn hotelkamer. Erg gaaf!

  geplaatst op
 • Doe ze de groeten daar bij Ubisoft Shanghai ;-)

  geplaatst op
 • leuk zo'n trip.
  Mochten de deelnemers communicatieproblemen hebben, ze kunnen op http://www.xs2theworld.com city guides en gesproken zinnen downoaden voor je mobiel.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.